Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Mölndals kommunkoreograf är på plats!

Under 2018 är Mölndals stad pilotkommun i Västra Götaland inom projektet KOKO – Kommunkoreograf. Under ett år ska danskompaniet "Embla dans & teater" låta dansen genomsyra hela kommunen.

Emblas uppgift är att på olika sätt synliggöra dans både som upplevelse och eget skapande och att inspirera till dans och rörelse. Danskompaniet kommer att dyka upp på både väntade och oväntade platser runt om i kommunen under året. Embla ska sätta hela Mölndal i rörelse!

– Vi vill att Mölndal ska genomsyras av danskonst hela året
och att Mölndalsborna både ska få uppleva dans som publik och som deltagare. Vi tar dansen till platser där invånarna redan finns och rör sig, och på så vis sänker vi tröskeln till danskonsten, säger Anna Wennerbeck, konstnärlig ledare för Embla dans & teater.

Tina Andersson är danskonsulent på Kultur i Väst, som är regional projektägare för KOKO och tillsammans med Mölndals stad delfinansierar projektet.

– Det känns jättespännande att följa den här resan! Vi hoppas skapa ringar på vattnet, både att fler i Mölndal blir nyfikna på dans, men också att fler kommuner vill satsa på egen kommunkoreograf. Dans och rörelse är för alla människor, och kroppen som uttrycksmedel är unik, där talar vi alla samma språk, säger hon.

Premiär för ”Dans på plats” den 25 april!

På onsdag den 25 april är det dags för premiärframträdande inom projektet. Kom och träffa Embla dans & teater på plats på Mölndals stadsbibliotek mellan klockan 15.00–18.00.

Här får du se Embla i rörelse bland bokhyllor och böcker. Passa också på att besöka dansjouren, där du kan ställa frågor, låna en rörelse eller bidra med din egen rörelse till rörelsebiblioteket.

Du kan också låna ut rörelser genom att tagga dina bilder i sociala medier med #rörelsebiblioteket.

Vill uppleva Embla i rörelse under året? Förannonserade uppträdanden hittar du i evenemangskalendern på molndal.se/evenemang.

Du kan också hålla utkik ute i kommunen efter den orangea stegen som signalerar att Embla är på plats!

Om Embla dans & teater

Embla är ett danskompani som skapar, spelar och turnerar med dansföreställningar för alla åldrar, i Sverige och världen. Främst riktas Emblas verksamhet till barn och unga, men de arbetar också mycket dansfrämjande. Embla har varit aktiva i över 25 år och har stor erfarenhet av att möta publik, barngrupper och att skapa platsspecifika föreställningar.

Läs mer om Embla på embladans.se.

Mer om projektet

KOKO/kommunkoreograf är ett utvecklingsprojekt för att stärka och utveckla strukturer för dansresidens i kommuner. Projektet är initierat av DIS, Dans i Stockholms stad och län, och genomförs med finansiellt stöd av Statens kulturråd. I Västra Götalandsregionen är Mölndal pilotkommun och projektet delfinansieras av Mölndals stad och Kultur i Väst.

I Mölndal går projektet under namnet PÅ plats. Läs mer på molndal.se/dans.

Relaterad information

Kontakt

Åsa Tollbom
Utvecklingsledare kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-04-23 13.38