Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Miljöhjältarna besökte Toltorps förskola

Under årets skräpplockarkampanj besöker stadens miljöhjältar förskolor runt om i staden. Vi följde med dem till Toltorps förskola.

Mölndals stad vill vara en skräpfri kommun. En viktig del i det arbetet är är den skräpplockarkampanj som pågår under våren. En del av den är besök och utbildning hos förskolor som i år sköts av stadens egna miljöhjältar.

Besök på Toltorps förskola

Miljöhjältarna denna lite gråmulna förmiddag till parkeringen vid Toltorps förskola. Med raska steg tar de med sig sorteringskärlen till förskolans gård där barnen väntar.

– Hej alla barn, här kommer miljöhjältarna. Har ni plockat mycket skräp?, säger de när de gör entré och möts av glada skratt från barnen.

Barnen plockar skräp runt förskolan under besöket och har även redan färdiga påsar med skräp. Intresset är stort för att få sortera det plockade skräpet med miljöhjältarnas hjälp. Miljöhjältarnas besök avslutas med att sopbilen kommer och tömmer kärlen, något som barnen följde med lika stort intresse.

– Barnen brukar plocka skräp när vi är ute och att de nu får besök av miljöhjältarna är ju extra spännande och uppmuntrande, säger Susanne en av förskolelärarna.

Skolor Ploggar

Skolor har också haft möjligheten att under ledning av multisportaren Martin Flinta gå ut och Plogga, där de joggar och plockar skräp i sitt närområde.  Det blev mycket skräp när eleverna var ute, saker som inte borde ha varit i naturen.

Martin Flinta tilldelas också miljönämndens miljöpris för sina insatser inom ploggning inte bara för Mölndals stads räkning.

Hjälp till du också

Du kan också vara en miljöhjälte. Genom att plogga och plocka skräp när du är ute är du en miljöhjälte. Något så enkelt som att ha med en liten påse i fickan när du är ute och går som du samlar skräp i räcker.

Kontakt

Daniel Labe
Enhetschef
Tekniska förvaltningen
031-315 15 61
daniel.labe@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-14 17.02