Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Åbybadets 50-metersbassäng förblir stängd

Majoriteten i kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att Åbybadets 50-metersbassäng förblir stängd. Istället vill de att Åbybadet rivs och att en ny badanläggning byggs på samma plats. Under byggtiden ska en tillfällig 25-metersbassäng ställas upp i Mölndal. Kommunstyrelsens arbetsutskott tar upp frågan om Åbybadets framtid igen den 23 maj.

Tillfällig bassäng under byggtiden

Åbybadets 50-metersbassäng stängdes den 11 april, bassängkonstruktionen är försvagad på grund av ålder och Mölndals stad kan inte garantera säkerheten för badande i bassängen. Nu föreslår den politiska majoriteten i Mölndals stad att bassängen förblir stängd. Istället ska en tillfällig bassäng sättas upp någonstans i Åby fritidscentrum. Skolans simundervisning och föreningslivets verksamheter är prioriterade för den tillfälliga lösningen. Den behöver också komma på plats så fort som möjligt för att minimera avbräcket för skolan och föreningslivets verksamheter. På vilket sätt en tillfällig bassänglösning även kan erbjuda simning för allmänheten är inte klart än.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett stadens lokalförsörjning i uppdrag att titta på en tillfällig bassäng-lösning och kultur och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att titta på möjligheterna och konsekvenserna för verksamhet och driftekonomi.

Parallellt handlar Mölndals stad just nu upp en entreprenör som ska bygga Mölndals nya badanläggning.

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-14 16.37