Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Fler lån och besök på stadsbiblioteket

Mölndals nya stadsbibliotek invigdes för ett halvår sedan och både besökare och antalet utlån har ökat jämfört med förra året. Men den största ökningen står antalet nya lånekort för, de har ökat med hela 533 procent.

 

I början av december 2017 invigdes det nybyggda stadsbiblioteket i Mölndals innerstad. Många mölndalsbor har hittat till det nybyggda biblioteket och nu visar färska siffror på en rejäl ökning av besök och utlån årets fem första månader.

Besöksantalet har ökat med 23 procent för de första fem månaderna jämfört med samma period förra året. Utlåning av bibliotekets medier har också ökat med 25 procent.

Ökning av lånekortsansökningar

Det är också många som vill skaffa sig ett lånekort på det nya stadsbiblioteket och där har antalet utskrifter av nya kort ökat med 533 procent jämfört med samma period förra året.

- Ökningen kommer att variera under året. Tänk när fler affärer, restauranger och fik öppnar och innerstaden befolkas av alla. Då kommer troligen ännu fler, säger Mölndals bibliotekschef Anette Hagberg. Det nya stadsbiblioteket är en fantastisk mötesplats och erbjuder bättre rum för människor att inspireras, studera och mötas i.

Det är bättre plats för barn och unga, fler mötes- och studierum och en större samlingssal för fler program och aktiviteter. Det tror Anette Hagberg har bidragit till de ökande besöken.

- Sedan är det härliga lokaler att vistas i, säger hon. Jag lägger gärna arbetsmöten på stadsbiblioteket när jag kan!

Stort intresse för visningar och studiebesök

Intresset för att göra studiebesök till det nybyggda stadsbiblioteket har också varit stort, både från kommuner som bygger om eller ska bygga helt nya bibliotek. Det finns också många närliggande bibliotek som också bokat in sig för att få se och höra om olika lösningar när det kommer till val av hyllsystem, belysning och mediehantering.

Men även visningar för allmänheten har genomförts. Sedan årsskiftet har stadsbiblioteket tagit emot över 25 olika grupper och fler är inbokade under året.

Kontakt

Mölndals stadsbibliotek
Brogatan 40
431 30 Mölndal
031-315 16 00
031-315 16 10 information
031-87 27 13 fax
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-25 12.10