Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Dags att anmäla klassen till På egna ben

På egna ben körs för åttonde gången i Mölndal och anmälan är i full gång. Det är fritt fram för skolklasser i åk 4-6 i hela Mölndal att delta i denna spännande utmaning. Tävlingen löper under fem höstveckor och då gäller det att ta sig till skolan genom att gå, cykla eller åka kollektivt istället för att bli skjutsad i bil.

Klasserna samlar poäng när barnen väljer alternativa färdsätt och genomför praktiska övningar kring bland annat klimat, miljö, hälsa och trafiksäkerhet.

Tävlingen pågår under v. 37–41 och varje vecka under tävlingsperioden har en klass chans att vinna biobiljetter och när tävlingen är över väntar ett fint prisbord. Förstapris i år är ett besök för klassen på AirHop i Göteborg. På egna ben är för alla klasser i årskurs 4-6 under hösten.

Klassen anmäls på Paegnaben.se. Du som förälder kan tipsa ditt barns pedagog om tävlingen.

Mölndals stad har som mål att 30 procent av alla skolklasser i årskurs 4-6 ska delta.

Det här är På egna ben

På egna ben startades av trafikkontoret i Göteborg med syfte att få elever att i högre utsträckning ta sig till skolan genom att gå, cykla eller åka kollektivt – och att skippa de ofta korta bilresorna. Klasserna samlar poäng när barnen väljer alternativa färdsätt och genomför praktiska övningar kring bland annat klimat, miljö, hälsa och trafiksäkerhet.

Kontakt

Emma Sjögren
Projektledare Hållbart resande
Tekniska förvaltningen
031-315 15 23
emma.sjogren@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-25 10.50