Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Nytt hem för IKEA Kållered

I 46 år har IKEA Kållered erbjudit Mölndalsborna allt för livet hemma under ett tak. De 400 medarbetarna tar årligen emot två miljoner besökare och varuhuset förnyas ständigt för att skapa fantastiska upplevelser för alla dessa. Det kommer att vara full aktivitet ända fram till det nya varuhuset öppnar.

Bygget av nya IKEA Kållered har satt igång. Fokus är ett mer tillgängligt och hållbart varuhus för de många människorna i Västsverige och nya sätt att erbjuda fantastisk inspiration, lösningar och kompetens för livet hemma. IKEA Kållereds nya hem är ett gigantiskt handelsprojekt – ett omfattande bygge ett stenkast från där det ligger idag.

Det känns fantastiskt att IKEA Kållered ska få flytta in ett nytt hem, det här är en stor satsning för oss. Vi siktar mot ännu bättre IKEA-upplevelser och fantastisk heminredningsinspiration och lösningar. Våra kunder ska ännu enklare och smidigare att få råd, tips och inte minst kunna handla och få de platta paketen hem till sig på det sätt man önskar, säger Anna Bryngelsson, varuhuschef IKEA Kållered.

Varuhuset kommer att bli 37 000 kvadratmeter stort och under produktion är det stort fokus på hållbarhet. Projektet har olika faser där Peab bygger själva varuhuset men än är det inte klart vem ska utföra projekt i varuhusets kringliggande miljö såsom markarbete, plantering av växtlighet och den nya parkeringen. IKEA-koncernen satsar 50 miljoner i infrastruktur i och omkring Kålleredsmotet.

Vi vill att fler av dessa ska välja annat sätt än bil för att komma hit och är därför extra glada för att vi kommer ha en direkt koppling mellan kollektivtrafik och varuhusentré som bland annat ska inspirera till detta, avslutar Anna Bryngelsson.

IKEA Kållereds nya hem förväntas stå klart under 2020.

Kontakt

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
Kommunikations- och kanslienheten
031-315 13 14
karin.kempe@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-30 14.01