Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Vi plockar bort olovliga skyltar

Under sommaren kommer tekniska förvaltningen att rensa och plocka bort skyltar som står på allmän plats och som saknar tillstånd.

Privatpersoner, företag eller organisationer som vill sätta ut en skylt på allmän plats ska söka tillstånd enligt ordningslagen innan skylten sätts ut, om tillstånd inte ges får inte skylten sättas ut.

Mölndals stad har noterat att det finns många skyltar utplacerade som saknar tillstånd och som skymmer sikten för trafik och gående samt hindrar underhållsarbeten på gator och parkmark.

Dessa skyltar kommer under juni - augusti att plockas bort. Skyltarna kommer att förvaras hos tekniska förvaltningen under en tid innan de slängs. Skulle du ha en skylt som plockas bort kan du få tillbaka den genom att kontakta teknisk kundservice, 031-315 15 80.

Så ansöker du om tillstånd

För att sätta upp skyltar på offentlig plats måste du ansöka om tillstånd hos Polisen. Polisen ger tillstånd enligt ordningslagen efter det att Mölndals stad yttrat sig i frågan.

Kontakta gärna tekniska förvaltningen för att höra om det finns möjlighet att sätta upp skyltar innan du ansöker om tillstånd hos Polisen.

Läs mer om skyltning i Mölndals stad.

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-315 15 80 kundservice
tekniska@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-06-07 10.42