Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Ungdomsrådet till Almedalen

Mölndals ungdomsråd åker till Almedalen nästa vecka. Syftet med resan är att inspireras och få mer kunskap för att jobba vidare med frågor som är viktiga för ungdomar.

Delar av Mölndals ungdomsråd i ett planeringsmöte inför Almedalsveckan 2018. Foto: Dejan Avramovic

Totalt är det tio ungdomar från Mölndals ungdomsråd som kommer att besöka delar av Almedalsveckan, den 1–5 juli. På bilden ovan syns, från vänster: Rogina Kader, Ludwig Brinkby, Sanna Brochs, Lisa Ziegler, Oliver Augustsson, Nils Lagerholm (stående), Sahand Salim (sittande), Kristina Enache och Maria Enache. Samuel Dahi som också ska med är inte med på bilden.

Jag är väldigt entusiastisk över att åka till Almedalen! Jag ser främst fram emot att vara omringad av politik, det är så himla spännande att veta att det som man lär sig här kommer gynna en hela livet. Jag tror resten av gruppen också ser fram emot gemenskapen och hur mycket vi kommer få ut ur resan kunskapsmässigt, säger Kristina Enache i Mölndals ungdomsråd.

Samarbete med Härryda och Kungsbacka

Resan genomförs som ett regionalt samarbete med Härryda och Kungsbacka, som är två av kommunerna Mölndals stad genomförde Lupp 2017 tillsammans med. Med på resan finns även personal och från Mölndals stad följer Dejan Avramovic, samordnare för ungas inflytande, och fritidsledaren Younes Belboul med.

Syftet med resan är att inspireras och få mer kunskap för att kunna jobba vidare med frågor som är viktiga för ungdomar. Ett särskilt fokus kommer vara på frågor som rör ungas psykiska hälsa, trygghet och inflytande – fokusområden som de tre ungdomsråden valde när de genomförde demokratidagarna (i april här i Mölndal). Det finns också planer på att träffa politiker från Mölndal i Almedalen.

Tanken är sen att ungdomarna ska jobba vidare med de här frågorna när de kommer hem, och också presentera sina upplevelser från Almedalen för politiker, tjänstemän och andra ungdomar, säger Dejan Avramovic, samordnare för ungas inflytande i Mölndals stad.

Kontakt

Jennifer Yannelli Dehlén
Samordnare ungas inflytande
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-61 76 54
jennifer.yannelli-dehlen@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-06-29 16.00