Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Årets städare 2018

För 17:e året genomfördes skräpplockarkampanjen PelleKan. Många har varit ute och plockat skräp och hjälpt till att hålla staden ren. Nu är årets städare 2018 utsedd.

I samband med Mölndals skräpplockningskampanj utses årets städare efter nominering. Priset brukar delas ut på familjefesten i stadsparken den 5 juni. 2018 kunde dock inte pristagaren närvara, hen har därför fått sitt pris i efterhand.

2018 års städare

Ulla-Carin Moberg tilldelas priset Årets städare för sitt initiativ att städa kring Mölndalsån. Priset består av middag och besök på Gunnebo Slott & Trädgårdar samt namnet på vandringsplaketten. Plaketten sitter i stadshuset för den som vill se den.

- Stort tack för att jag fick detta pris. Jag blev stolt och glad! Vi var flera som hjälpte till att städa t.ex. Mölndalsån så priset går också till alla dom, säger Ulla-Carin om att hon fått priset och fortsätter

- Jag vill även tacka för den fina uppbackningen av Tekniska förvaltningen och i synnerhet enhetschef Daniel Labe som varit väldigt serviceminded och ett stort stöd.

Hör Ulla-Carin berätta mer i filmklippet här ovanför.

Ulla-Carins tips till Mölndals stad:

  1. Samordna städningen. Nu sköter många aktörer renhållningen för sina respektive tårtbitar: kommunen, Trafikverket, fastighetsägare, miljöförvaltningen, privata entreprenörer osv. ”Blåser plasten över till ditt område är det inte mitt problem”. Vi måste tänka mer helhet och nolltolerans för skräp.
  2. Bötfäll de som skräpar ner. Förbudet mot nedskräpning finns, så samarbeta med polisen om att t.ex. spana på offentliga badplatser några få gånger nu på sommaren. De som lämnar sitt skräp tas på bar gärning och får böta. Ryktet kommer sprida sig och media hänga på. Vi blir den kommun som verkligen tar skräpfrågan på allvar!
  3. Gå samman med andra organisationer och kommuner och gör en kampanj. Vet folk att det tar upp till 5 år för naturen att bryta ner en fimp, 450 år för en petflaska, en miljon år för en glasflaska? Ska framtida generationer lida för att vi inte tar ansvar?

Kontakt

Daniel Labe
Enhetschef
Tekniska förvaltningen
031-315 15 61
daniel.labe@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-08-01 10.45