Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Missa inte årets Kulturnatt i Kvarnbyn!

Efter sommaren är det återigen dags för Kulturnatt i Kvarnbyn. Boka in fredagen den 7 september i din kalender!  Mellan klockan 18 och 23 fylls Kvarnbyn av konst, musik, dans och andra upplevelser för både stora och små. 

I Mölndals kvarnby har forsen använts som drivkraft i hundratals år. Från enkla kvarnar till stora pappersbruk. Idag finns flera av fabriksbyggnaderna från 1800-talet bevarade och forsen spränger fortfarande fram mellan husen.

Kom och upptäck Kvarnbyns alla kreativa aktörer och verksamheter. Här finns bland annat konst- och fotostudios, museer, kulturföreningar och hantverkare. Under Kulturnatt i Kvarnbyn får du också besöka några av de historiska byggnaderna som till vardags inte är öppna för allmänheten.

Konst i Kvarnbyns dolda rum

Den gamla fabriksbyggnaden Stora Götafors byggdes i mitten av 1800-talet. Här har tillverkats allt från pappersmassa till bomullstrikå. Fabrikens turbiner drevs av vattenkraft ända in på andra hälften av 1900-talet. Under kulturnatten förvandlas byggnadens gamla turbingång till ett unikt och spännande utrymme för samtidskonst.

Strax nedanför Stora Götafors ligger Nymans kvarn, Kvarnbyns enda bevarade kvarnbyggnad. Den nuvarande byggnaden är från 1800-talets mitt, men en kvarn finns omnämnd på platsen redan 1783. Under kulturnatten blir även Nymans kvarn en plats för konstupplevelser.

Under kvällen kommer också konstnären och keramikern Amalia Bille ta emot årets idé- och konstipendium från kultur- och fritidsnämnden, och konstnären Maria Heed tilldelas årets kulturstipendium.

Kultur för alla åldrar

Utomhus i Kvarnbyn finns flera scener och platser för musik, dans, teater och upplevelser för stora och små. Du hittar också olika restauranger, caféer och matvagnar.

I år öppnar vi återigen upp den mysiga Kvarnbyparken med program för barn och familj. Parken fylls med bland annat barnteater, trolleri och eget skapande för alla från två år och uppåt. Prova luffarslöjd, måla i storformat och följ med på ett musikaliskt äventyr!

Välkommen att uppleva kultur i alla tänkbara och otänkbara former i en unik och spännande miljö, fredag 7 september klockan 18-23! Mer information om årets program presenteras under augusti på molndal.se/kulturnatt.

Arrangör

Kulturnatt i Kvarnbyn arrangeras av Mölndals stad med stöd av Forsåker, Mölndals-Posten, Mölndal Energi och Zandénbolagen.

Kontakt

Jan Sandberg
Kulturkonsulent
Kultur- och fritidsförvaltningen
0706-23 44 21
jan.sandberg@molndal.se

Clara Vollrathson
Kommunikatör
Mölndals stadsmuseum
031-315 16 52
clara.vollrathson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-07-03 11.21