Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Fixarfest på kulturkalaset

Den 14 -19 augusti arrangeras en Fixarfest på Göteborgs kulturkalas. På Fixarfesten kan besökarna laga gamla grejer men även skapa nya från återbrukat material, till exempel sy och styla en egen Pride-påse.

Välkommen till det pyssligaste tältet på Göteborgs kulturkalas! På Fixarfesten får du chansen att ta hand om dina gamla grejer och pyssla med nya grejer som är snälla mot miljön. Räkna till 10 har bjudit in en sömmerska och skomakare som finns till hands för att hjälpa dig med enkla idéer och verktyg. Pysselverkstaden är öppen för att förverkliga dina idéer.

I tältet som sätts upp på Bältesspännarparken fokuserar vi på att det är enkelt att ta hand om sina grejer, glädjen i att återbruka och att det är värt att tänka efter innan man slänger sina plagg eller skor.

Skapa din egen Pride-påse

I och med att Kulturkalaset sammanfaller med Europride i år har besökarna till Fixarfesten möjlighet att sy och styla sina egna Pride-påsar, helt och hållet i återbrukat material.

Visst du att Mölndals stad kommer att finnas på plats under hela veckan i Pride Park på Kungstorget? Besök gärna Mölndals tält. Här hittar du alla aktiviteter som arrangeras under Pride. #mölndalgoespride.

Mölndal deltar

Personal från Mölndals stads tekniska förvaltningen finns på plats i tältet under söndagen den 19/8 och assistera kring pysselaktiviteterna. Mölndal är en av 13 kommuner i Göteborgsregionen (GR) som varit med från början och drivit initiativet Räkna till 10 - minska skräpet som handlar om att bygga klokare köpvanor och minska på avfallsmängderna.

Program

Ta del av uppdateringar kring kalaset på Fixarfestens Facebook-evenemang, och glöm inte att följa Räkna till 10 på Facebook och Instagram för att få nyheter kring programaktiviteterna. Kalasets fullständiga program hittar du på Göteborgs Kulturkalas hemsida.

Kontakt

Vanessa Maciel Pinto
Kommunikatör
0765-17 61 60
vanessa.maciel-pinto@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-08-08 16.51