Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Dags för område 5 att välja abonnemang

Cirka 9 000 villahushåll har redan anslutit sig till den nya renhållningstaxan och 88 procent av dessa har valt att sortera sitt hushållsavfall fastighetsnära. Nu är det dags för det femte och sista området att välja nytt renhållningsabonnemang.

Tvåfackskärl 370 liter

Mellan 2015-2018 har cirka 9 000 villahushåll successivt valt nytt abonnemang och anslutit sig till den nya renhållningstaxan. Vi kan med glädje berätta att 88 procent av dessa valt att sortera sitt hushållsavfall i fyrfackskärl vid tomtgränsen.

- Villahushållen i kommunen har blivit så mycket bättre på källsortering. Det brännbara restavfallet har minskat rejält med åren, från cirka 416 kilo per år och hushåll till cirka 156 kilo. Vi är stolta över det fantastiska resultatet, säger Andreas Svendsen, miljöstrateg på tekniska förvaltningen.

Område 5 erbjuds tvåfackskärl

Flerfackskärlen finns i två varianter: fyrfackskärl eller tvåfackskärl. Villahushållen i område 5 erbjuds sortering i tvåfackskärl med möjlighet att sortera ut sju olika typer av avfall vid tomtgränsen. Dessa är brännbart restavfall, plastförpackningar, matavfall, pappersförpackningar samt småelektronik, ljuskällor och batterier.

Mölndals stad kan dessvärre inte erbjuda hushållen i område 5 sortering i fyrfackskärl, med upp till 11 olika typer av avfall. Anledningen är den begränsade framkomligheten på de gator och vägar som ingår i området. Begränsningen beror ofta på vägens egenskaper, vändmöjligheter och att våra sopbilar, som vi kallar för fyrfacksbilar, är stora och tunga.

Förpackningar av ofärgat och färgat glas, metall samt tidningar lämnas även i fortsättningen till en obemannad återvinningsstation eller återvinningscentraler i Kikås och Lindome.

Information i brevlådan under vecka 40

I slutet på vecka 40 får villahushållen i område 5PDF ett kuvert i brevlådan med information om val av nytt renhållningsabonnemang. Vänligen läs informationen i valbroschyrenPDF noga.

OBS!! Tryckfelsnisse har varit framme och priserna för alternativ 2 och 3 är inkorrekta i broschyren som har skickats ut till hushållen. Rätt pris ska vara:

  • Alternativ 2 = 2 613 kr/år
  • Alternativ 3 = 3 929 kr/år

Svaret ska skickas in senast den 22 oktober 2018 via den medföljande svarstalongen eller på webben. Användarnamn och lösenord för webbanmälan finns på svarstalongen.

Du som bor i område 5 får dina nya tvåfackskärl under våren 2019 och den nya taxan gäller från och med 1 juli 2019.

Vi vägleder dig

Våra miljöinformatörer kommer till Lindome för att svara på frågor om fastighetsnära insamling med tvåfackskärl samt val av abonnemang. Välkommen på ett trevligt samtal med fika.

Miljöinformatörerna står här:

Om du inte har möjlighet att träffa informatörerna kan du ringa teknisk kundservice på 031-315 15 80 eller skicka din fråga till teknisk.kundservice@molndal.se.

Relaterad information

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-10-05 10.48