Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Nytt datum för Skräpplockardagen

På grund av vädervarningar ställdes skräpplockardagen "Vi städar Mölndal" den 22/9 in. Nu är det klart med ett nytt datum under hösten. Lördag 10 november är det dags att städa staden gemensamt, kom och gör en insats du också.

När är det tillräckligt med fimpar, kaffemuggar, snusprillor, plastlock, sugrör, plastpåsar och snabbmatsförpackningar i naturen för att vi ska agera? Om du tycker att nu är det nog, då är problemet ganska enkelt att åtgärda. Det börjar hos dig själv. Du kan bestämma dig för att inte skräpa ner och att plocka skräp när du är ute och rör dig.

Vi städar Mölndal 10/11

Lördag 10 november kan du hjälpa till att hålla skräpet borta. Då arrangerar Mölndal en skräpplockardag i hela kommunen, var med och visa att du tycker att nedskräpning är fel.

Mölndals stad finns med samarbetspartners på fyra olika platser i staden där du kan hämta material för skräpplockningen, till exempel säckar och handskar, och sedan lämna ditt plockade skräp. Våra samarbetspartners bjuder på fika.

Ta med familjen, kompisarna eller kollegorna och gå en runda och plocka skräp. Du kan också jogga, så kallad ploggning, det är helt upp till dig. Du behöver inte gå där vi står utan kan plocka skräp där du vill ha det rent och fint, lämna sedan det du plockat hos oss och ta en fika och känn dig som den miljöhjälte du är.

Det är allas ansvar att hålla vår gemensamma natur ren från skräp och att inte skräpa ner. Staden kan inte städa överallt. Med den här dagen vill vi uppmärksamma och engagera invånarna till att gå ut och göra staden renare för sig själva och alla andra Mölndalsbor, säger Daniel Labe, enhetschef på tekniska förvaltningen.

Genom att vi tillsammans håller staden ren får vi en trevligare stad och visar att vi inte accepterar nedskräpning.

Här finns vi

  • Mölndals innerstad, vid Hemköp
  • Lindome centrum, vid Ica Supermarket
  • Eken affärscentrum, vid Willys
  • Jolen, vid McDonalds

Senaste information finns i evenemanget för Skräpplockardagen.

Kontakt

Daniel Labe
Enhetschef
Tekniska förvaltningen
031-315 15 61
daniel.labe@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-21 11.08