Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Ett halvt varv runt jorden i På egna ben

Det har varit spännande fem höstveckor när 642 mellanstadieelever i Mölndal samlat poäng i På egna ben genom att gå, cykla eller åka kollektivt. En väldigt jämn topp avslutades med att vinsten till slut togs hem av klass 4c på Brattåsskolan.

På Egna ben är en tävling där mellanstadieklasser kan vara med och där de ska gå, cykla eller åka kollektivt.

Under tävlingen har de deltagande klasserna varje vecka rapporterat sina insatser på hemsidan där de också kunnat följa poängställningen om hur de ligger till – och hur mycket klimatpåverkande utsläpp de sparat. Varje tävlingsvecka har ett motivationspris i form av biobiljetter till hela klassen lottats ut bland alla som samlat poäng och klarat kvalgränsen.

Lottning avgjorde vinnare i Mölndal

En riktigt spännande sista vecka gjorde att två klasser hamnade på exakt samma totalpoäng.

Brattåsskolans klass 4c tog hem segern mot Lackarebäcksskolans 5a efter lottdragning. Tredjepris går till parallellklassen 5c på Lackarebäcksskolan.

Förstapriset är ett besök för hela klassen på hopparadiset AirHop, andrapris är ett besök på spännande äventyret Prison Island och tredjepriset är sport- eller lekutrustning.

Tillsammans har de 26 deltagande klasserna i Mölndal sparat 3,6 ton koldioxid genom att ha gått, cyklat eller åkt kollektivt mer än 20 000 kilometer. Det motsvarar ett halvt varv runt jorden. Alla deltagande klasser har gjort ett fantastiskt jobb med att ta sig hållbart till skolan.

Det här är på egna ben

På egna ben är en utmaning för mellanstadieelever som startades av Trafikkontoret i Göteborg där Mölndal har deltagit sedan 2009. Klasser tävlar mot varandra genom att samla poäng när de går, cyklar eller åker kollektivt till skolan.

Kontakt

Emma Sjögren
Projektledare Hållbart resande
Tekniska förvaltningen
031-315 15 23
emma.sjogren@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-21 13.39