Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Mölndals stadsbibliotek firar ett år

På lördag 1 december firar Mölndals stadsbibliotek ett år i nya lokaler. Och vilket år det har varit! Antalet besökare har nästan fördubblats jämfört med föregående år, och utlånen har ökat med 30 procent.

Stadsbibliotekets fasad kvällstid. Foto: Krister Andreasson

- Visst hade vi väntat oss fler besökare i våra nya och större lokaler. Många har ju varit nyfikna på det nya biblioteket, säger Britta Olsson Finck, stadsbibliotekets chef. Men en sådan här ökning hade vi nog inte förväntat oss, det är fantastiskt roligt!

Bibliotekens statistik visar en ökning med 91 procent för antalet besök på nya stadsbiblioteket sedan det öppnade, jämfört med samma period förra året. Det är nästan en fördubbling. Antalet utlån har ökat med 30 procent för samma period, jämfört med förra året.

- Det här visar att Mölndals nya stadsbibliotek verkligen har blivit den mötesplats för Mölndalsbor som vi såg framför oss och hoppades på för ett år sedan, säger Britta Olsson Finck.

All statistik pekar uppåt för stadsbiblioteket, antalet aktiva låntagare har femdubblats och antalet nya lånekort har fyrdubblats.

- Det tyder ju på att vi också har lockat hit helt nya grupper av besökare, sådana som inte besökt oss förut, säger Britta Olsson Finck. Det är mycket glädjande att vi breddat våra besökare, det visar hur viktig biblioteksverksamheten är för närsamhället.

I rättvisans namn ska tilläggas att gamla stadsbiblioteket i Möllan var stängt i perioder sista året innan flytt, så helt jämförbara är siffrorna inte.

1-årsjubileum lördag 1 december

På lördag 1 december firar Mölndals nya stadsbibliotek 1 år och har öppet klockan 10-15 med ett digert jubileumsprogram för alla åldrar.

Kontakt

Mölndals stadsbibliotek
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal
031-315 16 00
031-315 16 10 information
031-87 27 13 fax
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-12-03 13.11