Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Lånecyklarna tar vinterledigt

Efter ett första halvår med nöjda lånecykelanvändare tar lånecyklarna från vecka 51 ett kortare vinteruppehåll. I mars beräknar vi att vi kan ställa ut cyklarna igen.

Mölndals stads tillfälliga lånecykelsystem med cyklar från Donkey Republic har nu varit igång ett halvår. Under vintermånaderna kommer cyklarna att ta vinterledigt och vi tar in dem för service.

Mölndals stad plockar nu in cyklarna för vintern från vecka 51. Vi kommer att ställa ut dem igen under mars 2019, eller när vinterväglaget tillåter om det skulle bli en snörik vinter.

Under år 2020 kommer sedan det nya gemensamma lånecykelsystemet med Göteborg att lanseras.

Användarna nöjda med cyklarna

Under det första halvåret har cyklarna blivit lånade 334 gånger. Tidsmässigt har de varit lånade från det minsta 30 minuter och upp till två veckor. 70 procent av lånen var mellan 30 minuter och 6 timmar.

Exempel på populära destinationer dit användarna tagit cyklarna är Gunnebo slott, Göteborgs södra skärgård, Delsjön och Göteborgs centrum.

Användarna har gett cyklarna medelbetyget 4,4 av 5 i kundnöjdhet, så kallad Bike quality rating. Det är ett bra betyg för det första halvåret.

Kontakt

Gunnar Palm
Trafikingenjör
031-315 10 00
gunnar.palm@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-12-13 13.12