Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Må bra i Mölndal - veckor med fokus på hälsa

Biblioteken i Mölndal gör om före detta Hälsoveckan och utökar den till hela fyra veckor med program på olika platser, tillsammans med verksamheter inom staden och flera andra aktörer. Anledningen till utökningen är att intresserade ska hinna få en möjlighet att gå på någon föreläsning, workshop eller att delta i någon fysisk aktivitet under veckorna.

Startskottet för veckorna blir vernissage av vandringsutställningen Äggen är slut, som handlar om klimakteriet och som visas på stadsbiblioteket. Det blir också tre familjelördagar med sagoyoga för barn på samtliga bibliotek. Utöver detta blir det en Minimässa lördag 2 februari på stadsbiblioteket med både utställare och prova på aktiviteter under dagen. Ett spännande inslag är hästworkshopen där barn från 8 år får möjlighet att göra sin egen käpphäst och det hela avslutas med en käpphästtävling i hörsalen Hajen.

Vi ser och vet att människor idag har full upp i vardagen och tänker att utbudet blir mer tillgängligt när vi sprider ut det på flera veckor och under olika tider på dagen. På biblioteken ser vi ett stort intresse och utlån av media inom hälsa- och friskvård. Vi tänker att januari månad är en tid då många vill starta det nya året mer hälsosamt eller med nya insikter att ta var på nuet och sig själva, säger Sofia Slottner, programsamordnare.

Pågår 21 januari – 16 februari

Må bra i Mölndal startar 21 januari och pågår till 16 februari. Det är Biblioteken i Mölndal tillsammans med studieförbund, verksamheter i staden och flertalet andra aktörer som arbetar med hälsa som går samman, uppmärksammar, uppmuntrar och inspirerar till hälsosamma val och förebyggande hälsa.

Vi hoppas på att de som bor i Mölndal ska hitta något som intresserar dem och det finns flertalet intressanta föreläsningar att välja mellan. Bland annat hur vi hittar verktyg för att minska stress, hur vi kan äta hållbart genom att leva hälsosamt, dans, mindfulness, yoga, Kimchi och Kombucha med provsmakning, lunchbeat, samtalstema om att må bra och mycket mer, säger Sofia Slottner.

För fullständigt program under Må bra i Mölndal se bibliotek.molndal.se eller molndal.se/evenemang.

Kontakt

Mölndals stadsbibliotek
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal
031-315 16 00 Expedition
031-315 16 10 Information
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-01-15 12.57