Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Stärkt stadsbibliotek inspirerar

Författarfrukostar och konspirationsteorier. Barnteater, allergimedicin och en gigantisk livmoder. Hur hänger det ihop? Jo, allt ryms inom projektet Stärkta bibliotek.  

Just nu pågår projektet Stärkta bibliotek på Mölndals stadsbibliotek. Under våren 2019 fylls entréytan vid Ulla jacobssons plats med alltifrån synthmusik till aktuell forskning. Massor av teman kommer att ta form i olika typer av evenemang.

- Tanken är att det ska vara både överraskande och inspirerande att komma in på biblioteket, säger Nina Hedberg som är en av två bibliotekarier som leder projektet.

Liv och rörelse

Tanken med projektet är att fylla ytan med inspirerande aktiviteter och arbeta med angelägna teman som demokrati, delaktighet och läsfrämjande, men också att bjuda in nya samarbetspartners till biblioteket. Akademibokhandeln i Mölndal, Apoteket Kronan och Mölndalsposten är några av alla de som hjälper till att fylla ytan med liv och rörelse.

- Det är svårt att välja någon favorit bland allt som kommer att hända under våren. Men kanske Elisabet Åsbrinks föreläsning om demokrati, som känns både intressant och viktig. Eller författarfrukosten med Helena von Zweigbergk. Eller Hanna Olvenmark som kommer att ge klimatsmarta tips ur sin bok Portionen under tian… säger bibliotekarien Jenny Westlin Green.

Stärkta bibliotek

Projektet Stärkta bibliotek bygger på fyra utvalda teman som kommer att lyftas fram genom utställningar, evenemang, temaskyltningar med mera:

  • demokrati och delaktighet
  • hälsa, må bra och hållbarhet
  • berättande och läsfrämjande
  • mötas över gränserna

Bakgrunden till projektet är att Mölndals stadsbibliotek har fått medel från Kulturrådet för att utveckla entréytan vid Ulla Jacobssons plats, det så kallade aktivitetstorget och gradängen. Ytan är stor och luftig, och kännetecknas framför allt av att många människor passerar.

Kontakt

Mölndals stadsbibliotek
Bergmansgatan 31
431 30 Mölndal
031-315 16 00
031-315 16 10 information
031-87 27 13 fax
molndals.stadsbibliotek@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-04-12 08.29