Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Miljöhjältar och barn plockar skräp

Varje vår deltar Mölndal i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i kommunen plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Barnen och du kan i år bli riktiga miljöhjältar.

Med start under hållbarhetsveckan, vecka 15, och fyra veckor framåt besöker stadens miljöhjältar stadens skolor och förskolor. Där hjälper de barnen med att plocka skräp och sortera skräpet som plockas, precis som har gjorts de senaste 17 åren.

För äldre skolbarn kommer multisportaren Martin Flinta att vara ute och köra ploggningspass.

Skräpplockningen vid skolor är en del av Håll Sverige Rents kampanj - Vi håller rent.

Du kan också bli en miljöhjälte


Du kan hjälpa till och plocka skräp vid ditt företag, bostadsområde eller naturområde och också bli som en av stadens många miljöhjältar. Släng det plockade skräpet i en papperskorg, eller kontakta oss på miljohjalte@molndal.se och berätta var du lägger säckarna.

Mölndals stad kommer att arrangera skräpplockardagar, Vi städar Mölndal, vid två tillfällen under året. Den första är planerad att genomföras i samband med världsmiljödagen i juni. Mer information kommer under våren.

Ser du någonstans där det är skräpigt?

Om du inte kan plocka skräp men ser att det är skräpigt någonstans, tipsa då oss! Ta en bild och skicka till miljohjalte@molndal.se, skriv gärna vilken plats det gäller så gott du kan. Du kan också lämna tips om nedskräpning via vårt synpunktshanteringssystem där du kan markera platsen på en karta. 

Tips för skräpplockaren

Ett tips när du plockar skräp är att ha olika påsar för olika material, till exempel plast, papper, glas, metall och övrigt. Då kan du enkelt lämna förpackningarna till återvinning på återvinningsstation eller återvinningscentralerna. Efter att du har plockat skräp ansvarar du själv för att lämna det på rätt ställe.

Har du frågor om skräpplockarkampanjen eller funderingar kring att ha en aktivitet i ditt område kan du mejla miljohjalte@molndal.se

Kontakt

Daniel Labe
Enhetschef
Tekniska förvaltningen
031-315 15 61
daniel.labe@molndal.se

Frågor om skräpplockning eller miljöhjältar

miljohjalte@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-05-06 12.54