Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Växtåterbruket öppnar igen

Kan du tänka dig att handla återbrukade trädgårdsväxter, krukor och annat begagnat till trädgården? Vi har glada nyheter! Växtåterbruket på Kikås återvinningscentral öppnar igen den 10 maj 2019.

Mellan maj och oktober 2018 testade Mölndals stad ett nytt koncept - att sälja återbrukade trädgårdsväxter på Kikås återvinningscentral. Försöket föll väl ut och nu är Växtåterbruket redo att dra i gång igen den 10 maj. Redan nu tar Växtåterbruket emot trädgårdsväxter i fint skick samt urnor och krukor som är hela.

Stina räddar växterna

Stina Moberg, trädgårdsmästare på tekniska förvaltningen, är den som driver Växtåterbruket. Hon väntar med spänning på att få öppna igen och möta alla kunder och besökare.

Det ska bli roligt att öppna Växtåterbruket igen och få träffa gamla som nya kunder. Det blir ofta goda samtal och ett värdefullt utbyte av kunskaper, säger Stina.

Under tiden testet pågick passade Stina på och ställde frågor till kunder och besökare. Svaren har hon samlat in i en utvärdering som ger en mycket bra kunskap om till exempel vad som är kommersiellt gångbart och vad kunderna tycker är rimliga priser. Ett viktigt underlag att jobba vidare med.

Testet föll väl ut tycker jag. Gamla välkända trädgårdsväxter som iris och daglilja kom det in mycket av och sålde bra. Även perenner som är både tåliga och vackra. Jag blev förvånad över att gamla zinkhinkar med hål i botten gick som smör i solsken, perfekta att plantera i, säger Stina.

En del av Framtidens Kikås

Växtåterbruket är en del i projektet som kallas för Framtidens Kikås. Mölndal stad satsar på att utveckla återvinningscentralen i Kikås till en verksamhet med mycket större fokus på återanvändning av material. Kommunstyrelsen har sagt ja till att bygga en ny hall för mottagning av material som kan återanvändas. Den nya hallen är tänkt att byggas nära den befintliga återvinningscentralen, som ett första stopp innan man kör vidare till ÅVC. Tanken är att göra försäljningen av återbrukade trädgårdsväxter och byggmaterial permanent i den nya hallen.

Växtåterbruket öppettider
Från 10 maj till och med juni
Torsdagar och fredagar kl. 12-15
Stängt röda dagar.

Sommarstängt juli. Öppettiderna efter sommaren är inte spikade än.

Följ Växtåterbruket på facebook.com/vaxtaterbruketkikas

Läs mer om Växtåterbruket

Kontakt

Vanessa Maciel Pinto
Kommunikatör
0765-17 61 60
vanessa.maciel-pinto@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-15 09.05