Pantamera på Kikås återvinningscentral

Från 25 maj kan du panta snabbt, smidigt och nästintill kladdfritt på Kikås återvinningscentral. Med Pantamera Express pantar du mycket på en gång. Du tömmer din säck med pant (ej glas) i ett fack och låter automaten sortera och räkna panten. Välj utbetalningssätt och det är klart.

Stora mängder pant hamnar i metall- och plaståtervinningen varje år. Med en ny automat och ett nytt samarbete med Returpack/Pantamera vill nu Mölndals stad göra det lättare att göra rätt. Du kan alltså i fortsättningen ta med dina pantförpackningar (ej glas) till Kikås återvinningscentral så ser vi till att de återvinns på bästa sätt samtidigt som du får ut den pant du har betalat.

Smidigt för storpantaren

I den nya automaten tömmer du hela säcken med pant i ett fack. På bara ett par minuter sorterar och räknar automaten ett hundratal pantförpackningar i plast eller metall. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald.

Med Pantamera Express vill vi göra det enklare för Mölndalsborna att återvinna större mänger metallburkar och PET-flaskor på en och samma gång. Jag hoppas våra kunder tycker det är en bra service och vill panta ännu mera, säger Pierre Bolvede, avdelningschef på tekniska förvaltningen.

Välj utbetalningssätt

När du pantar i Pantamera Express kan du välja att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar som du kan handla för i de flesta dagligvarubutiker. På Kikås återvinningscentral kan du också välja att skänka din pant till Håll Sverige Rent, en ideell obunden stiftelse som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen.

Här står automaten

Den nya Pantamera Express står vid återvinningsstationen och Växtåterbruket, på höger sida när du går eller kör in på ÅVC.

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-15 11.46