Nu har Artscape Saga börjat i Mölndal

Artscape Saga är ett konstprojekt och en gatukonstfestival som just nu pågår i hela 12 kommuner i Göteborgsregionen. Nu har konstnärerna James Bullough och Thiago Mazza påbörjat sina enorma muralmålningar i Mölndal.

Från 27 maj till 16 juni kommer du att kunna se muralmålningar växa fram på fasader i 12 kommuner i Göteborgsregionen. De offentliga konstverken är baserade både på populära och mindre kända folksagor från världens alla hörn.

Nu när projektet snart är inne på sin sista vecka har arbetet med två muralmålningar inletts i Mölndal.

6–12 juni skapar konstnären James Bullough från USA sitt konstverk på en fasad precis intill Mölndals bro, vid Nämndemansgatan. James har gjort kometkarriär inom konstvärlden med sina stiliserade förvrängningar av kroppar i rörelse. Hans spännande stil blandar ett klassiskt uttryck med modern fotorealism.

8-16 juni förvandlar konstnären Thiago Mazza från Brasilien en av Aktivitetens fasader till ett gigantiskt konstverk. Thiagos passion för naturen avspeglas i hans konst. Hans målningar är fulla av färger och föreställer ofta djur och växter med ett överflöd av olika element. På bilden ser du ett av hans tidigare verk.

Var med och skapa själv

En tredje väggmålning kommer att börja växa fram på tisdag 11 juni, då allmänheten är inbjudan till en workshop ledd av den svenska konstnären Code26. Då är det en vägg på Amaryllisgången, strax intill Mötesplats Åby, som ska förvandlas till ett konstverk. Alla är välkomna att delta mellan klockan 14.00 och 19.00.

Läs mer om workshopen.

Fortsätt skapa på sommarlovet

Under sommarlovet kan du som är barn eller ungdom vara med och skapa själv i flera aktiviteter som inspirerats av Artscape Saga.

  • Streetartkollo vid Jungfruplatsen 17–19 juni
  • Konstworkshop med Azadeh E Zaghi, 1 juli och 4 juli
  • Skapa din egen sagovärld på Mölndals stadsmuseum 9–14 juli
  • Streetartkollo i Lindome 12–14 augusti
  • Konstworkshop: Sagornas förtrollade värld på Mötesplats Åby 14–16 augusti

Håll utkik efter fler aktiviteter på molndal.se/evenemang. Bland annat kommer Åbydagen 24 augusti bjuda på aktiviteter inspirerade av Artscape Saga.

Mer om projektet

Artscape Saga pågår just nu i Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Projektet leds av den ideella kulturorganisationen Artscape – en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Läs mer på Artscapes webbplats och följ Artscape på Facebook eller på Instagram.

Kontakt

Åsa Tollbom
Enhetschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-15 08.16