Gångtunnlar utsmyckas av unga

Idag börjar ett av sommarlovets två streetartkollon. Det är gångtunneln vid Jungfruplatsen som under tre dagar ska utsmyckas med gatukonst av ett tiotal unga, under ledning av konstnären Tim Nedrup. På onsdag, 19 juni, är allmänheten välkommen på invigning av det färdiga verket. Senare i sommar väntar ett kollo till, vid Skånhällaskolan Lindome.

Knappt har färgen torkat på de gigantiska muralmålningarna skapade inom projektet Artscape Saga innan det är dags för nästa satsning på streetart i Mölndal. I sommar kommer två av kommunens gångtunnlar utsmyckas med gatukonst. Konstverken skapas av unga mellan 12 och 16 år under ledning av den professionella streetartkonstnären Tim Nedrup, även kallad Tim Timmey.

Satsningen sker som en del av Mölndals stads sommarlovsprogram, i form av två olika streetartkollon – workshops som löper under tre dagar.

Idag, måndag 17 juni, börjar kollot och utsmyckningen av gångtunneln intill Jungfruplatsen. På onsdag 19 juni kommer arbetet att vara färdigt och klockan 14.00 är du välkommen på invigning av gångtunneln.

Måndag till onsdag 12-14 augusti håller Tim Timmey i ännu ett kollo. Den här gången i Lindome, i gångtunneln intill Skånhällaskolan. Till det finns fortfarande möjlighet för streetartnyfikna 12- till 16-åringar att anmäla sig.

Utsmyckning av tunnlar för ökad trivsel

Satsningen är ett samarbete mellan tekniska förvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen för att göra platserna mer inbjudande och tillgängliga. Tidigare samarbeten har lett till utsmyckningar av pendeltågsstationerna i Kållered och Lindome och av Brattåstunneln i Kållered.

– Vi har sett att utsmyckning i gångtunnlar leder till både ökad trivsel och trygghet och till minskad risk för klotter och nedskräpning, säger Ulrika Asztély Nilsson, avdelningschef för stadsmiljö på tekniska förvaltningen.

– Utsmyckningen av gångtunnlarna är en fantastisk möjlighet att följa upp Artscape Saga och att fortsätta lyfta gatukonsten i Mölndal, som får positiv respons från Mölndalsborna. Vi valde att genomföra satsningen som en lovaktivitet för att ge unga en möjlighet att uttrycka sig konstnärligt och på samma gång påverka sin närmiljö, berättar Sara Sivre, kultursamordnare barn och unga på kultur- och fritidsförvaltningen.

Satsningen finansieras av tekniska förvaltningens avdelning stadsmiljö och kultur- och fritidsförvaltningen, enhet konst och kultur och Folkhälsa i Mölndal.

Streetartkollona genomförs med statligt stöd för kostnadsfria sommarlovsaktiviteter. På molndal.se/lov hittar du allt som händer i Mölndal på sommarlovet.

Kontakt

Sara Sivre
Kultursamordnare barn och unga
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 27
sara.sivre@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-15 08.17