Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Enklare trygghet för äldre

Du som fyllt 70 år kommer att kunna få din ansökan om trygghetslarm beviljad utan prövning från den 1 juli. Detta tack vare en förändring i socialtjänstlagen.

Förenklat beslutsfattande från 1 juli

Alla kan ansöka om ett trygghetslarm, oavsett ålder. När ansökan inkommit görs en bedömning av behovet, en behovsprövning, av den som ansöker.

Men från och med den 1 juli kommer du som fyllt 70 år att få din ansökan om trygghetslarm beviljad utan prövning.

Trygg i hemmet

Det är viktigt att kunna känna sig trygg i sitt eget hem. Att kunna kalla på hjälp vid en oväntad händelse ökar tryggheten. Du som har försämrad hälsa, oavsett ålder, kan få ett trygghetslarm som insats.

Ett trygghetslarm kan sitta på handleden eller hänga runt halsen. När du trycker på larmknappen blir du kopplad till en trygghetscentral. Där finns personal som svarar dygnet runt.

Kostnad

Trygghetslarmet är ett löpande abonnemang som du själv bekostar. Beloppet kan variera beroende på din betalningsförmåga och om du har andra hemtjänstinsatser.

Ansöka om trygghetslarm

Du kontaktar en biståndshandläggare för att göra en ansökan enligt socialtjänstlagen, SoL. Ansökan kan göras muntligt via telefon, skriftligt på blankett eller via vår e-tjänst:

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 7
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-315 27 49 fax
vardomsorg@molndal.se

Biståndshandläggare SoL
031–315 23 30
måndag–fredag kl. 9–10 och 13–14

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-06-25 10.28