Unga skapar gatukonst i Lindome

Måndag den 12 augusti börjar sommarlovets andra streetartkollo. Den här gången är det gångtunneln vid Skånhällaskolan i Lindome som under tre dagar ska utsmyckas med gatukonst, under ledning av konstnären Tim Nedrup.

Det har blivit dags för sommarlovets andra streetartkollo som leds av den professionella streetartkonstnären Tim Nedrup, även kallad Tim Timmey. Är du 12-16 år och vill testa gatukonst? Anmäl dig senast den 9 augusti.

Det första kollot hölls i juni då gångtunneln intill Jungfruplatsen fick fin gatukonst.

Utsmyckning av tunnlar för ökad trivsel

Satsningen är ett samarbete mellan tekniska förvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen för att göra platserna mer inbjudande och tillgängliga. Tidigare samarbeten har lett till utsmyckningar av pendeltågsstationerna i Kållered och Lindome och av Brattåstunneln i Kållered.

– Vi har sett att utsmyckning i gångtunnlar leder till både ökad trivsel och trygghet och till minskad risk för klotter och nedskräpning, säger Ulrika Asztély Nilsson, avdelningschef för stadsmiljö på tekniska förvaltningen.

– Utsmyckningen av gångtunnlarna är en fantastisk möjlighet att följa upp Artscape Saga och att fortsätta lyfta gatukonsten i Mölndal, som får positiv respons från Mölndalsborna. Vi valde att genomföra satsningen som en lovaktivitet för att ge unga en möjlighet att uttrycka sig konstnärligt och på samma gång påverka sin närmiljö, berättar Sara Sivre, kultursamordnare barn och unga på kultur- och fritidsförvaltningen.

Satsningen finansieras av tekniska förvaltningens avdelning stadsmiljö och kultur- och fritidsförvaltningen, enhet konst och kultur och Folkhälsa i Mölndal.

Streetartkollona genomförs med statligt stöd för kostnadsfria sommarlovsaktiviteter. På molndal.se/lov hittar du allt som händer i Mölndal på sommarlovet.

Kontakt

Sara Sivre
Kultursamordnare barn och unga
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 27
sara.sivre@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-15 08.14