Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Mölndals stadsbibliotek kan bli årets bibliotek!

Mölndals stadsbibliotek är en av tre nominerade till Årets bibliotek 2019! Du kan hjälpa oss vinna med din röst.

På onsdagen kom beskedet att Mölndals stadsbibliotek är ett av tre bibliotek som har chans att få priset Årets bibliotek. Priset delas ut på Bokmässan i Göteborg den 26 september.

- Det är spännande att vara med bland de tre bibliotek som nu har chansen att få priset. Så klart vill vi bli Årets bibliotek!

Det skulle vara en ära för hela Mölndals stad och sätta fokus på biblioteksfrågor, säger bibliotekschefen Anette Hagberg. Även om finalplatsen gäller stadsbiblioteket, så är det självklart att alla biblioteken i Mölndal gemensamt bidrar till en verksamhet som vi är stolta över. För medarbetarna på biblioteken i Mölndal är nomineringen till Årets bibliotek ett kvitto på att vi arbetar med rätt saker och på rätt sätt.

Rösta på Mölndals stadsbibliotek

Hjälp oss rösta fram Mölndals stadsbibliotek som årets bibliotek

En av fem juryröster som utser Årets bibliotek är allmänhetens röst. Övriga fyra jurymedlemmar är representanter från biblioteksbranschen.

Årets bibliotek

Varje år delar fackförbundet DIK ut priset Årets bibliotek. I år nominerades över 60 bibliotek runt om i Sverige. För två veckor sedan fanns det fem finalkandidater och en jury har åkt runt i landet för att intervjua och träffa kandidaterna.

Temat för årets utmärkelse är upplevelser och juryn har tittat på vad som gör de nominerade biblioteken speciella, men också på vilket sätt biblioteken har arbetat med upplevelser.

Juryns motivering:

Mölndals stadsbibliotek är resultatet av ett gediget fokus på upplevelse – från själva processen att rita det nya biblioteket och välja material och färg, till det flexibla arbetssätt man anammat och den breda verksamhet man i dag bedriver. Biblioteksupplevelsens centrum finns naturligtvis i biblioteket, men spiller ut i samhället på ständigt nya och inbjudande sätt tack vare kreativa samarbeten med lokala organisationer och företag.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-04-15 12.44