Lilla Åbybadet börjar ta form

Mitt emot Åbybadet tar nu Lilla Åbybadet form. Lilla Åbybadet öppnar i början av 2020 och kommer att fungera som en provisorisk badanläggning under byggtiden av Nya Åbybadet.

Efter en sommar med fokus på markarbeten i form av schaktning och gjutning av betongplatta, har nu själva byggnaden som kommer att rymma simbassängerna börjat monteras. Redan nästa vecka påverkar vi monteringen av stålpoler och bygger bjälklag. Fasaden ska tvättas och i början av november kommer de moduler som ska användas som omklädningsrum.

Kostnadseffektiv anläggning med hållbarhetsfokus

Då Lilla Åbybadet är en provisorisk simhall i väntan på att Nya Åbybadet ska stå klart, har vi arbetat intensivt med att hitta begagnade material som fortfarande har många år kvar i livslängd. Till exempel är själva byggnaden som inrymmer simbassängerna en tidigare mässlokal och fläktaggregaten har tidigare suttit i Älmhults simhall. Klortillverkningen som kommer att användas är densamma som idag används på Åbybadet.

Så blir Lilla Åbybadet

  • I Lilla Åbybadet kommer det att finnas en 25-metersbassäng med 8 banor samt en undervisningsbassäng.
  • Lilla Åbybadet inrymmer duschutrymmen och omklädningsskåp.
  • Samma abonnemang och klippkort som används idag kommer att gälla på Lilla Åbybadet.

Rivning av Åbybadet startar våren 2020

Under våren 2020 planerar vi att påbörja rivningen av Åbybadet för att därefter kunna påbörja byggandet av det nya Åbybadet.

Tidigare information om Åbybadet och Lilla Åbybadet

Lilla Åbybadet har fått bygglov

Kontakt

Ludwig Nöjd
Projektledare
Fastighetsavdelningen
0707-25 81 17
ludwig.nojd@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad