Museet behöver dina mat-bilder!

Just nu planerar Mölndals stadsmuseum för fullt inför nästa temautställning. I februari 2020 öppnar utställningen på det aptitretande ämnet ”mat”. Nu behöver museet Mölndalsbornas hjälp med vardagsfoton på temat, för att kunna skapa en så matig utställning som möjligt.

Utställningen om mat kommer att beröra en mängd olika teman, allt från traditioner och historik till snabbmat och fika. Mat är något som vi alla har en relation till och att äta är ett av våra mest grundläggande behov. Men våra mattraditioner förändras över tid. Vad är det som styr vad vi äter och vad vi tycker om? Hur hamnade vi där vi är idag?

Bidra med dina bilder

Till den kommande matutställningen söker Mölndals stadsmuseum nu bilder från vardagssituationer i Mölndal, Kållered och Lindome – särskilt från 1950-talet fram till idag.

Bilderna kan exempelvis föreställa matlagning i det egna köket och måltider i hemmet, handel i matbutiker eller på torget, fikastunder hemma eller på café, samt miljöer som korvkiosker och lunchställen. Det får gärna vara med människor på fotografierna!

Du kan lämna in digitala bilder eller pappersfoton som vi lånar och skannar in. Insamlingen pågår till och med sista oktober 2019.

Har du bilder? Kontakta oss!

Innehållsansvariga för utställningen på Mölndals stadsmuseum: Birgitta Martinius, 031-315 16 62 och Christine Caux Gustafsson, 031-315 16 54.

Söndag 20 oktober, 12.00–16.00, finns Christine även på plats i museets Öppna magasin för att samla in minnen och berättelser kopplade till temat. Då är du också välkommen att lämna in dina matbilder från Mölndal, Kållered och Lindome.

Urval och personuppgifter

Foton du lämnar in kan komma att användas på plats i utställningen. De kan också komma att användas för att berätta om utställningen, exempelvis på museets webb eller i sociala medier.

Alla foton som lämnas in kommer dock inte med i utställningen, museet kommer att göra ett urval bland de inlånade bilderna.

Läs om hantering av personuppgifter på Mölndals stadsmuseum.

Kontakt

Christine Caux Gustafsson
Antikvarie
Mölndals stadsmuseum
031-315 16 54
christine.caux-gustafsson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-09-23 14.35