Fira barnkonventionen 30 år!

Det är 30 år sedan FN:s konvention om barnets rättigheter antogs i Sverige. Barnkonventionen blir dessutom lag nästa år, vilket ger oss dubbla anledningar att fira. Välkommen på barnkonventionsgala onsdagen den 20 november.

Kvällen erbjuder musik och dansuppträdanden och det finns möjlighet att prova på breakdans, teater och beatbox. Alla som vill kan dessutom lära sig mer om barns rättigheter, skapa konstverk, quiza och träffa personer som arbetar med och för barn i Mölndals stad.

Galan invigs av kommunfullmäktiges vice ordförande Fredrik Lesell klockan 17.30. Därefter följer en kväll med mängder av uppträdanden, utställningar och aktiviteter för alla åldrar. Konferencier för kvällen är radioprofilen Amira Brown och på scen står bland annat artisten Addirex och dansgruppen GoBaow.

Barnkonventionsgalan är helt gratis och de första 40 gästerna får en goodiebag inspirerad av temat barns rättigheter.

Rädda barnen finns på plats och pysslar med de yngre barnen samt pratar om barns rättigheter. Förskolor i Mölndal är även de med i firandet och kvällen kommer att avslutas med en ljusceremoni med lyktor gjorda av förskolebarnen.

Varmt välkommen!

Kontakt

Jennifer Yannelli Dehlén
Samordnare ungas inflytande
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-61 76 54
jennifer.yannelli-dehlen@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-13 17.39