Fritidsbanken i Mölndal öppnar 28 november

På torsdag 28 november öppnar Mölndals nya Fritidsbank. Fritidsbanken är som ett bibliotek för sport- och fritidsutrustning och ligger i Pedagogen Park.

Välkommen på invigning

Torsdag 28 november håller Fritidsbanken öppet hus mellan 16.00 - 19.00. Fritidsbankens platsansvariga Tina Fundberg har bullat upp med både snacks och underhållning, och hoppas få göra sitt allra första utlån.

- Fritidsbanken samlar in sport- och fritidssaker som inte längre används och lånar ut dem gratis, berättar Tina Fundberg.

Tanken är att alla Mölndalsbor enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något. Samtidigt får oanvänd utrustning ett nytt liv, som annars bara hade samlat damm i någons förråd.

- Vi vill att Mölndalsborna ska få en mer aktiv fritid, säger Tina Fundberg. Vårt motto är "Alla får låna, allt är gratis och det är ett tydligt fokus på miljö genom återbruk."

Låna sport- och fritidsutrustning gratis

Du åker till Fritidsbanken där du kan låna alltifrån skidor och tennisracket till fotbollsskor och basketboll. Det du vill prova får du låna med dig hem i upp till två veckor. När lånetiden är slut åker du och lämnar tillbaks det du har lånat. Mölndals stad står för lokal och en platsansvarig, men all utrustning som lånas ut är skänkt från allmänheten.

Skänk sport- och fritidsutrustning

Just nu finns det två insamlingskärl utplacerade där privatpersoner kan lämna saker de inte länge behöver. Det ena finns i Aktiviteten och det andra i Åby ishall. Du kan också skänka saker direkt till fritidsbanken under ordinarie öppettider. Framöver ska även en container ställas ut på Kikåstippen.

Mer om fritidsbanken

Följ Fritidsbanken Mölndal på Facebook:

Fritidsbankens hemsida: molndal.se/fritidsbanken

Kontakt

Fritidsbanken
Bifrostgatan 40
Pedagogen Park
0707-25 82 47
fritidsbanken@molndal.se

Öppettider
tisdag 13.00-17.00
onsdag 14.00-18.00
torsdag 13.00-17.00
fredag 13.00-16.00

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-27 14.29