Välkommen till Jul i Kvarnbyn i helgen

Jul i Kvarnbyn är en julupplevelse utöver det vanliga och mycket mer än bara en julmarknad. Det blir program runt om i Kvarnbyn, med 15 verksamheter att besöka och 5 marknadsplatser både inne och ute. Kom och upplev den härliga kulturmiljön första helgen i advent!

Evenemanget sträcker sig över hela Kvarnbyn. Från Frälsningsarmén längst ner i området till Konstkollektivet i Grevedämmet i toppen. Från Gamla torget och närkulturplatsen Lorry i norr till Stenladan och Kvarnbyns handpappersbruk i söder.

Från cirkus till historisk vandring

Under helgen vankas allt från promenadteater, cirkus och eldshow till öppen ateljé på konstskolan Florence Academy och visningar av Lim och Handtrycks tapetmakeri – och mycket mer däremellan!

Du som vill få utlopp för din egen kreativitet kan bland annat hitta en skaparverkstad ”En trappa upp” på Mölndals stadsmuseum eller göra pappersdekorationer och kransar hos Studieförbundet Vuxenskolan.

Vill du lära dig mer om Kvarnbyns historia kan du följa med historiker Lars Gahrn på en guidad Kvarnbyvandring på både lördag och söndag.

Marknad med hantverk och godsaker

På marknaden deltar ett 70-tal utställare på marknadsplatserna runt om i Kvarnbyn. Du kommer att hitta allt från mat, godis och glass till dörrkransar, tomtar, smycken, textilhantverk och böcker.

Dessutom bjuder Mölndals Hembygdsförening in till traditionell julmarknad i Kvarnbygården med halmarbeten, lotterier och nybakat tunnbröd.

Varmt välkommen att uppleva den stämningsfulla kulturmiljön intill forsen under en helg fullmatad med upplevelser och överraskningar för både stora och små!

Öppettider och information

Marknadsplatserna i området samt de flesta verksamheter har öppet lördag 30 november och söndag 1 december klockan 12.00–18.00, men en del öppettider kan avvika.

Hela programmet, lista över utställare samt karta och vägbeskrivning hittar du på julikvarnbyn.se.

Arrangörer

Jul i Kvarnbyn arrangeras av ett 15-tal verksamheter i Kvarnbyn och samordnas av Mölndals stadsmuseum.

Kontakt

Clara Vollrathson
Kommunikatör
Mölndals stadsmuseum
031-315 16 52
clara.vollrathson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-25 12.07