Teater skapad tillsammans med barn från Hällesåker

I veckan som kommer får barn i Mölndal ta del av den helt nya teaterföreställningen ”Bärarna”, där innehållet är skapat efter samtal med elever från bland annat Hällesåkersskolan i Lindome.

Bärarna är en teater för barn i åldern 4-7 år skapad av Masthuggsteatern, en av Sveriges största fria teatrar. Under veckan får barn från förskolor och skolor runt om i Mölndal se teatern och på söndag klockan 14.00 spelas en gratis föreställning för allmänheten på Lorry i Kvarnbyn.

Masthuggsteatern har tagit fram föreställningen efter möten och workshops med barn i Mölndal, Stenungsund, Trollhättan och Göteborg.

I Mölndal är det barn från förskoleklass och år 1 på Hällesåkersskolan i Lindome som har träffat regissören Anne Jonsson och skådespelare från Masthuggsteatern vid flera tillfällen.

Bärarna bygger bland annat på barnens egna tankar om de stora frågorna: meningen med livet, vad är människan, vad är ett samhälle och hur blir framtiden...?

– För oss har det betytt mycket att träffa barnen i arbetet med föreställningen. Det finns bilder och tankar som dyker upp i det mötet. Ett barn som berättar om hur det är att flytta, eller grodan det såg i skogen. Sen kan de vara riktigt tuffa kritiker också. Om de gillar eller hatar något så säger de det, och då måste man lyssna, säger föreställningens regissör Anne Jonsson.

Bärarna tar avstamp i kärleken till en värld som hotas. Det är en visuell föreställning där måsar, grodor och några som kallar sig Bärare letar bland minnen i en längtan att återuppväcka platsen alla andra sa var förlorad. Föreställningen är skapad av regissör Anne Jonsson, scenograf Råger Johansson och dramaturg Kristina Ros.

Välkommen att titta på Bärarna på Lorry, Gamla torget 43 i Mölndal på söndag 8 december klockan 14.00! Fri entré, begränsat antal platser.

Läs mer på Masthuggsteaterns webbplats.

Kontakt

Sara Sivre
Kultursamordnare barn och unga
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 27
sara.sivre@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-03-05 11.47