Ikea circular besöker Kikås ÅVC 11 januari

För att få större förståelse för vilka IKEA möbler som slängs och varför kommer företaget att besöka Kikås återvinningscentral. Det i en del av deras arbete med att skapa mer cirkulära och hållbara produkter.

Lördag 11 januari, från klockan 9, kommer ett team från IKEA circular att besöka Kikås återvinningscentral. De gör det för att studera hur mycket ikeamöbler som slängs och få mer förståelse för varför de slängs. De kommer att intervjua personer som slänger möbler som de identifierar är från IKEA. Du som besöker återvinningscentralen behöver inte svara på frågor om du inte vill men de skulle uppskatta om du ställer upp.

Bakgrunden är att de vill hitta platser där företagets möbler kan räddas från att kastas och flyttas upp i avfallstrappan. Till exempel genom återbruk för användning hos någon annan eller som en helt ny produkt.

– Det är viktigt ur klimatsynpunkt att minska avfallet och få fler produkter att få längre liv eller ny användning. Så vi ser det som positivt att IKEA circular vill studera vad som händer med de möbler som företaget säljer genom att besöka vår återvinningscentral, säger Stina Moberg, utredare återanvändning på tekniska förvaltningen i Mölndals stad.

IKEA circular, INGKA Sustainability innovation, har tre initiativ för ett mer cirkulärt samhälle som de utvecklar. Besöket och faktainsamlingen på Kikås är en del av detta. Mer information (På engelska)

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad