Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Må bra i Mölndal

Den 20 januari startar Må bra-veckorna i Mölndal. Fyra veckor med över 40 programpunkter med fokus på hälsa, trygghet och gemenskap.

Biblioteken Mölndal och stadens Folkhälsosamordnare sätter fokus på hälsa, gemenskap och trygghet under fyra veckor nästa år.

Ur programmet

Startskottet för Må bra-veckorna blir vandringsutställningen Hjässan är kal, som sätter ljuset på vad övergångsåldern gör med män. Utställningen visas på Mölndals stadsbibliotek från den 20 januari. Både författaren och skådespelaren Martina Haag, lyckoforskaren Bengt Brülde och journalisten Mina Dennert, grundare av nätverket #jagärhär, kommer till Mölndal och föreläser.

På stadsbibliotekets mini-mässa lördag 1 februari kan du prova på Capoeira, Zumba och hinderbana med rullstol. Det blir också tre lördagar med yoga för barn på alla bibliotek i Mölndal.

Stort intresse för hälsa

Må bra-veckorna i Mölndal är ett samarbete mellan flera aktörer och syftar till att skapa aktiviteter, mötesplatser, tankar och diskussioner kring hälsa, trygghet och gemenskap.

- Vi har fått ett otroligt gensvar när vi gått ut i våra olika nätverk och bjudit in till att medverka på olika sätt. Detta har resulterat i att vi kommer erbjuda över 40 programpunkter under fyra veckor, säger Sofia Slottner, programsamordnare på Biblioteken i Mölndal.

Intresset för den egna hälsan är stort men för att må bra finns det viktiga faktorer i livet som leder till bra hälsa. Bland annat trygghet och gemenskap. 

- Att årets Må-bra veckor lyfter just gemenskap som tema tycker vi är viktigt. Hälsoarbete handla ofta främst om kost och motion. Men att tänka in de sociala aspekterna är minst lika viktigt för individers och hela samhällets hälsa och välfärd, säger folkhälsosamordnaren Tove Örjansdotter. När fler känner gemenskap och tillit till varandra och till samhället, kan Mölndal bli en plats att må bra på många år framöver.

Må bra januari och februari

Må bra i Mölndal startar 20 januari och pågår till 15 februari. Program och aktiviteter kommer att äga rum på flera olika platser i Mölndal. Det är Biblioteken i Mölndal tillsammans med folkhälsosamordnarna i staden som arrangerar veckorna tillsammans med föreningar, studieförbund, och flera andra aktörer som arbetar med hälsa, gemenskap och trygghet.

För fullständigt program under Må bra i Mölndal se bibliotek.molndal.se eller molndal.se/evenemang.


Kontakt

Sofia Slottner
Bibliotekarie och programansvarig
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 09
sofia.slottner@molndal.se

Tove Örjansdotter
Folkhälsosamordnare
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-61 76 85
tove.orjansdotter@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-01-13 11.25