Lilla Åbybadet öppnar 3 februari

På måndag 3 februari öppnar Lilla Åbybadet, en tillfällig simhall på idrottsvägen i Åby, mitt emot gamla Åbybadet. Lilla Åbybadet blir Mölndalsbornas badanläggning under några år, medan gamla Åbybadet rivs och en ny badanläggning byggs på samma plats.

Text: Filmen visar när den stora bassängen börjar fyllas med vatten.

I början av året fylldes poolerna i Lilla Åbybadet med vatten. Den stora bassängen tog 24 timmar att fylla och den lilla 8 timmar. Vattnets rörelse i bassängen har testats för att kontrollera att vattnet inte blir stillastående någonstans. Alla system, ventilation, larm, el och vattenrening har också testats. Nu pågår montering av skåpen i omklädningsrummen och den sista rampen till entrén monteras. I veckan kommer Lilla Åbybadet att slutbesiktigas.

Så funkar Lilla Åbybadet

Lilla Åbybadet är som namnet säger en mindre badanläggning med en 25-metersbassäng för motionssim och en undervisningsbassäng. Anläggningen har kapacitet för 150 besökare i bassängrummet och lika många besökare till i omklädningsrum och entré.

Omklädningsrummen har åtta duschar var och hänglåsskåp, så ta gärna med eget hänglås när du ska bada på Lilla Åbybadet! Har du glömt hänglås kan du löpa ett i receptionen. Där finns också enklare café-utbud med bland annat kaffe och glass. Det finns några bord att sitta vid i entrén och du kan köpa simtillbehör om du har glömt något, till exempel simglasögon, badkläder eller armpuffar. Receptionen hyr även ut burkinis och det finns ett enskild omklädningsrum vid behov.

Flytt från Åbybadet till Åbybadet

Lilla Åbybadet öppnar måndag 3 februari kl 06.30, utan några särskilda ceremonier, det är bara att komma och simma som vanligt, fast på andra sidan gatan. Samtidigt stänger gamla Åbybadet. Sista dagen att bada i gamla Åbybadet är söndag 2 februari.

Mölndals allmänna simsällskap med simskola och träningssim flyttar med till Lilla Åbybadet, liksom skolsimmet och crawlträning för vuxna. Mölndal Outdoors triatlonträning flyttar också med liksom ett antal andra aktörer som bedriver simning och vattengymnastik. Gym-verksamheten som har legat i gamla Åbybadet har fått nya lokaler en bit bort, men kunderna erbjuds fortsatta sim-möjligheter i Lilla Åbybadet.

Vattnet är inte tillräckligt varmt i Lilla Åbybadet för babysim, och den verksamheten har flyttat till Streteredsbadets varmvattenbassäng.

Hitta hit

Lilla Åbybadet ligger på Idrottsvägen 2b, tvärs över gatan från gamla Åbybadet med samma parkeringsmöjligheter som tidigare och samma busshållplats, Åby fritidscentrum.

Öppettider för Lilla Åbybadet är desamma som för gamla Åbybadet, liksom priser. Har du gällande årskort eller klippkort så gäller det även för Lilla Åbybadet. Eftersom vi byter anläggning kan du som vill få pengar tillbaks på den giltiga delen av årskortet och klippkortet som ännu inte använts.

Framtida badanläggning

När Lilla Åbybadet tagits i bruk, kommer gamla Åbybadet att rivas. En ny badanläggning ska byggas på samma plats, och den beräknas stå färdig i årsskiftet 2022/2023. Fram till dess den nya badanläggningen öppnar ska Lilla Åbybadet vara i bruk.

Kontakt

Johan Bjerklund
Enhetschef Åbybadet
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-86 89 75
johan.bjerklund@molndal.se

Åbybadet
Idrottsvägen 9
431 62 Mölndal
031-86 89 70
031-776 93 69 fax
abybadet@molndal.se

Karta

Öppettider

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-04-16 14.12