Test med återanvänd ishalls-"snö"

Hittills under vintern har snön lyst med sin frånvaro i Mölndal. För de sportlovslediga barn som är hemma i Mölndal och som vill leka i snö finns nu en möjlighet.

Vid Åbykullen, i närheten av Katrinebergsskolan, har Mölndals stad placerat ut ”snö” för alla som längtar efter vinter. Det handlar om den ”snö” som blir av skrapet när staden spolar och skrapar Åby ishall och bandybanan, som normalt läggs på hög utanför arenorna.

– Våra planerare och idrottsplatsarbetare tänkte att om vi placerar ut det här vid Åbykullen kan barn leka i snö och få glädje av den istället för att den bara ligger och att vi har svårt att få plats med den vid ishallen, säger Daniel Eckhardt, kommunikatör på tekniska förvaltningen.

Den exakta platsen är ungefär vid utegymmet i Åbykullen, i höjd med vändplanen på Ridlärargatan.

Eftersom det är packad snö hoppas staden att den ligger kvar ett litet tag även om det är plusgrader. Det är första gången som Mölndals stad testar att göra den här insatsen. Förhoppningsvis får några barn glädje av det i den annars snöfria vintern.

– Medan vi jobbade med att lägga snön på plats så hördes glädje från barnen på förskolan här intill, så vi tror att det här blir välkommet hos barnen, avslutar Daniel.

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-02-07 17.25