Helen Smith blir ny chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått förtroendet att få det här jobbet, det ska bli inspirerande och få vara med och bidra till Mölndals stads fortsatta utveckling och medborgarnas bästa, säger Helen Smith.

Helen kommer närmast från en liknande tjänst i Lidköpings kommun och har en bred bakgrund inom kommunal verksamhet. De senaste tio åren har hon jobbat inom socialtjänsten och dessförinnan många år inom skolan.

– Jag har varit chef och ledare i snart 30 år. Jag vill att vi ska göra varandra bra och det förutsätter att vi är transparenta och trygga, har bra förutsättningar för utveckling och att vi är modiga att prova nytt. Det kan ibland innebära att vi misslyckas och då lär vi oss något av det.

Helen beskriver sig själv som en trygg, modig och positiv person. Att valet föll på Mölndals stad beror delvis på organisationens storlek.

– Mölndals stad är en spännande kommun som är lagom stor och där det finns möjlighet att göra skillnad. Jag kommer till en förvaltning som i många avseenden ligger i framkant och vill fortsatt framåt. Jag ser särskilt fram emot att skapa bra förutsättningar för tvärprofessionellt samarbete både internt och externt.

Helen börjar sitt nya jobb den 15 april.

Om Helen

Ålder: 55

Bor: Eriksberg, Göteborg

Bakgrund: Chef/ledare i snart 30 år inom olika områden inom kommunal verksamhet samt uppdrag inom föreningsliv.

Gör på fritiden: Sporter av olika slag

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad