Hämtning av trädgårdsavfall

Från våren 2021 kan villahushåll få sitt trädgårdsavfall hämtat vid tomtgränsen. Det beslutade tekniska nämnden den 2 april.

I många svenska kommuner kan villahushåll idag få sitt trädgårdsavfall hämtat vid tomtgränsen. Från våren 2021 räknar tekniska förvaltningen med att kunna erbjuda tjänsten till mölndalsborna. 

Den nya tjänsten går ut på att villahushåll kan teckna ett abonnemang för hämtning och behandling av trädgårdsavfall. Att teckna detta abonnemang är frivilligt. Priset ligger på 1 300 kr per år (inkl. moms) och i abonnemanget ingår också ett särskilt kärl för trädgårdsavfall (370 liter) som töms varannan vecka med totalt 14 tömningar per säsong (maj - november). 

Detta är trädgårdsavfall

  • gräsklipp och löv
  • ogräs och rabattrens
  • häckklipp, grenar och ris (upp till 3 centimeter i diameter)
  • fallfrukt i mindre mängder

Beställningar först hösten 2020

Under hösten i år (oktober-november) kommer den som står för renhållningsabonnemanget för en- och tvåbostadshus att få hemskickat ett erbjudande om att få teckna abonnemang för trädgårdsavfall. Det är först då kommunen kommer att ta emot beställningar, inte innan dess.

Nu när vi har ett beslut från tekniska nämnden, kan vi fortsätta jobba med praktiska frågor. Vi kommer bland annat att ta fram praktisk information om trädgårdsavfall och vad kunderna behöver tänka på när de köper tjänsten från oss, säger Pierre Bolvede, avdelningschef på tekniska förvaltningen.

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-04-15 08.47