Mölndals stadsmuseum ställer om

Stadsmuseet fortsätter att ha öppet som vanligt men ställer in vårens visningar och flyttar ut verksamhet.

För att minska smittspridning av corona och covid-19 har Mölndals stadsmuseum beslutat om tillfälliga förändringar i verksamheten. Vårens visningar inne i museet ställs in och utbudet som riktar sig till en senior målgrupp pausas.

Vi följer såklart de råd som gäller, museet har öppet men vi kan tyvärr inte ta emot alla just nu. Vi måste alla vara trygga med att de som besöker museet är friska, säger Cajsa Lagerkvist, museichef Mölndals stadsmuseum.

Museet har samma öppettider som vanligt och besökarna uppmanas att ta hänsyn till varandra genom att hålla avstånd.

­­­­Ställer om och flyttar ut

För att fortsatt kunna erbjuda Mölndalsborna kulturevenemang så kommer programpunkter att anpassas och om möjligt att arrangeras utomhus.

Det känns viktigt i den här tiden att kunna hålla en kulturverksamhet öppen, till exempel för lovlediga barn.  Det är också viktigt att vi värnar om varann genom förändrade rutiner och omställda program. Därför flyttar vi ut vår programverksamhet i friska luften, till exempel en skattjakt för barn under lovet! säger Cajsa Lagerkvist, museichef Mölndals stadsmuseum.

Gå på museum hemifrån eller i mobilen

Även för den som inte kan besöka museet finns sätt att ta del av utbudet. Via digitalt museum kan besökare utforska Mölndals stadsmuseum och ett sextiotal andra museer hemifrån. På webbplatsen finns hela museets föremåls- och fotoarkiv, med tusentals bilder från hela kommunen. Bland annat webbutställningen ”Mat – i nöd och lust”.

Genom appen ENTER Mölndal kan besökare följa med på en guidad tur i landskapet intill Tulebosjön i Kållered eller i Kvarnbyn och uppleva platsens historia genom en promenad i friska luften – och genom mobilen.

Tillfälliga förändringar i programverksamheten:

  • Alla visningar inne i museet är inställda till och med den 31 maj.
  • Alla aktiviteter tillsammans med Mölndals Hembygdsförening är inställda till och med den 31 maj.
  • Utbudet som är särskilt riktat till en senior målgrupp är pausat.
  • Årets påsklovsaktiviteter för barn kommer i möjligaste mån att genomföras utomhus.

Uppdaterad information om öppettider och programutbud går att läsa på Mölndals stadsmuseums hemsida och i programkalendern.

Kontakt

Cajsa Lagerkvist
Museichef, Mölndals stadsmuseum
Avdelningschef, museum, konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 51
cajsa.lagerkvist@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-04-14 19.11