Kulturutövare sökes!

Är du kulturutövare som har förlorat arbetstillfällen i coronakrisen? Vi söker dig som vill sprida kultur och glädje till Mölndals äldre!

Idén är att låta de som just nu sitter isolerade på Mölndals äldreboenden få ta del av kultur från sina fönster och balkonger och samtidigt erbjuda en jobbmöjlighet till kommunens kulturutövare.

Vi vill förvandla två minus till ett plus, säger Astrid Ekermo, kultursamordnare i Mölndals stad. Boende på kommunens äldreboenden får varken ta emot besök eller tillgång till livekultur. Kulturutövarna har fått sina arbeten inställda och kan inte längre möta sin publik. Nu får de möjlighet att lösa varandras problem!

Kulturutövare sökes!

Till uppdraget söker vi dig som är kulturutövare och som bor eller verkar i Mölndal. Du kan vara musiker, dansare, skådespelare och söka för ett band eller en hel orkester – så länge framförandet går att ta del av från de boendes fönster eller balkonger.

Såhär ser uppdraget ut

Framträdandet ska vara 15 minuter långt och upprepas på två platser utanför samma äldreboende. Det är viktigt att de äldre kan uppskatta framträdandet från sina fönster och det finns tyvärr ingen scen. Vid behov kan Mölndals stad bistå med en enkel förstärkare.

Ersättningen är 3000 kronor för uppträdande utanför ett äldreboende (2 föreställningar på 15 minuter vardera). Samma kulturutövare kan uppträda vid flera tillfällen. Ersättningen kan enbart betalas ut till dig som har F-skattsedel.

Ansök idag

Ansök via Mölndals stads e-tjänst senast 31 maj. Du fyller i vem du är, vad du kan erbjuda för framträdande och under vilka perioder du är tillgänglig.

Professionella frilansande aktörer som bor i kommunen prioriteras bland de sökande.

Projektet sker i samverkan mellan kultur- och fritidsförvaltningen, folkhälsa i Mölndal, vård- och omsorgsförvaltningen och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kontakt

Astrid Ekermo
Kultursamordnare vuxna
Kultur- och fritidsförvaltningen
0766-96 45 33
astrid.ekermo@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad