Ungdomsverksamheten flyttar ut

Det våras för kommunens fritidsgårdar och mötesplatser för unga. Under våren går våra aktiviteter under parollen ”Det är inne att vara ute”.

För att erbjuda kommunens unga en meningsfull fritid och samtidigt minska smittspridning av corona och covid-19 ställer verksamheterna om. Under våren kommer fyra av kommunens sex fritidsgårdar att ha öppet och en stor del av aktiviteterna kommer att hållas utomhus.

Just nu är det viktigare än någonsin att vi tar hand om varandra och det är extra viktigt att vi kan erbjuda trygga fritidsgårdar och mötesplatser där unga kan få en meningsfull fritid, säger Henrik Dahlqvist avdelningschef för ungdoms- och samhällsarbete.

Extra öppet på fyra fritidsgårdar

Vårens aktiviteter för unga mellan 12-19 år kommer att utgå från Mötesplats Fässberg, Mötesplats Lindome, Kållereds fritidsgård och Balltorps fritidsgårdar. Vissa av fritidsgårdarna kommer att utöka sina öppettider och bland annat erbjuda studieplatser dagtid. För att kunna garantera en säker miljö uppmanas alla besökare att hålla avstånd till varandra och besöksantalet kommer i vissa fall att begränsas.

Vi följer självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör de förändringar som krävs. För att kunna garantera att vi alltid har en plats dit unga kan gå har vi valt att fokusera på färre mötesplatser men med utökade öppettider, säger Henrik Dahlqvist avdelningschef för ungdoms- och samhällsarbete.

"Det är inne att vara ute"

I takt med att solen tittar fram kommer fritidsgårdarna erbjuda uteaktiviteter. Brännboll, utesporter, sällskapsspel, grillning och en massa annat planeras.

Vi har fantastiska utomhusarenor där unga kan umgås med varandra och träffa trygga vuxna efter skoldagens slut. Dessutom erbjuder vi studieplatser dagtid för de som har svårt att klara distansundervisningen hemma, säger Henrik Dahlqvist avdelningschef för ungdoms- och samhällsarbete.

Tillfälliga förändringar i programverksamheten

  • Mötesplats Fässberg har öppet måndag- fredag 16-20 (16-21 på fredagar).
  • Eklanda fritidsgård och Mötesplats Åby stänger tillfälligt under våren och flyttar in till Mötesplats Fässberg.
  • Fredagsfotbollen tar en paus under våren.
  • Balltorps fritidsgård utökar sina öppettider och erbjuder studieplatser tisdagar 11-16.
  • ”Det är inne att vara ute” – ungdomsverksamheten flyttar ut många av sina aktiviteter.

Uppdaterad information om öppettider och programutbud går att läsa på Ung i Mölndal.

Kontakt

Henrik Dahlqvist
Avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-54 34 54
henrik.dahlqvist@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad