Feriejobben ser ut att bli av men besked till sökande försenas

Förhoppningsvis kan sommarens feriejobb för Mölndalsungdomar bli av som planerat trots den pågående pandemin. I bästa fall kommer dessutom fler ungdomar än planerat att få möjlighet att feriejobba. Fördelningen av platser har dock försenats. De ungdomar som ansökt om feriejobb hålls informerade.

Petter och Anton var två av de Mölndalsungdomar som feriejobbade under tre veckor sommaren 2019. I köket på Gunnebo Slott och Trädgårdar var en av arbetsuppgifterna att rensa bär.

I år var det ungdomar födda 2002 och 2003 som kunde ansöka om feriejobb och enligt tidigare information skulle antagningsbeskeden komma senast idag, den 24 april. Men på grund av pandemin har arbetet med att ta fram feriejobbsplatser samt lotta ut och fördela platserna tyvärr försenats.

Antalet feriejobbsplatser kan bli fler

I dagsläget är ambitionen att feriejobben ska genomföras i samma omfattning som tidigare år; i bästa fall blir det den här sommaren till och mer fler ungdomar än tidigare som, inom ramen för feriejobben, får möjlighet att arbeta under tre veckor.

Men på grund av den nuvarande situationen i samhället finns fortfarande en del frågetecken:

– Hur det blir kommer att bero på pandemins påverkan på stadens förvaltningar där många av feriejobbsplatserna finns. Vi kommer att hålla alla ungdomar som sökt feriejobb väl informerade.

Det säger Louise Brattberg och Mazin Abbass Nagim på arbetsmarknadsenheten som håller i arbetet med årets feriejobb. Just nu ligger deras främsta fokus på att hitta feriejobbsplatser och fastställa den slutliga listan. Enligt den ursprungliga planeringen handlade det om drygt 300 platser; i bästa fall kan det istället bli så många som 380.

De ungdomar som ansökt om feriejobb i sommar kommer att få besked så snart som möjligt.

Vad är feriejobb?

Under många år har Mölndalsungdomar kunnat feriejobba under en period på sommarlovet, detta genom ett upplägg där de anställs av Mölndals stad. De flesta feriejobbsplatserna finns inom olika kommunala verksamheter. Det kan exempelvis handla om trädgårdsarbete och lokalvård.

Mer information om feriejobb i Mölndal.

Kontakt

Feriejobb
feriejobb@molndal.se
031-315 10 00 (kontaktcenter)

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-04-28 14.22