Trygga studieplatser

Nu erbjuder Mölndals stad lugna och trygga studieplatser för de som inte får studiero hemma. Sedan regeringen beslutade sig för att gymnasieskolors och vuxenutbildningens undervisning ska ske på distans finns en efterfrågan på säkra studieplatser.

Vi har märkt att det finns ungdomar och vuxna som av olika anledningar inte får studiero hemma. Det kan bland annat bero på att både föräldrar och barn ska arbeta och studera hemma och då kan det vara skönt att lämna hemmet en stund. Det kan även bero på att tillgången till internet är begränsad, säger Henrik Dahlqvist, avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete Mölndals stad.

Balltorp, Åby och Gamla torget

De studieplatser som erbjuds i staden är anpassade för att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är begränsat antal platser utplacerade med avstånd i varje lokal. För att minska resandet till och från platserna erbjuds studieplatser på flera olika håll i kommunen.

På Balltorps fritidsgård är det öppet varje tisdag mellan klockan 11-16. Från och med den 28 april erbjuds studieplatser måndag – torsdag i lokalen Lorry på Gamla torget. Den 5 maj öppnar även Mötesplats Åby studieplatser i sina lokaler på tisdagar klockan 8-12 och torsdagar klockan 13-16.

På alla platser finns internet och möjlighet för studenterna att värma mat. För att minska risken för smittspridning uppmanas besökare att tvätta händerna och torka av platsen både före och efter användning.

Drop in

Det finns ett begränsat antal studieplatser som inte bokas i förväg. Om besökare är osäkra på om det finns plats kan de kontakta ansvarig på respektive studieplats. I dagsläget finns tyvärr ingen möjlighet att erbjuda läxhjälp på studieplatserna.

Mer information om studieplatser

  • Lorry har öppet måndagar till torsdagar kl 8-16. 15 studieplatser.
    Kontaktperson: Pontus de Salareff Klaren, 0728 – 62 53 52
  • Mötesplats Åby öppnar den tisdag den 5 maj. Har öppet tisdagar kl 8-12 samt torsdagar kl 13-16. 12 studieplatser.
    Kontaktperson: Robert Andersson, 0707-70 14 03
  • Balltorps fritidsgård har öppet tisdagar kl 11-16. 10 studieplatser.
    Kontaktperson: Sanna Lavefors, 0704-67 77 88

 

Kontakt

Henrik Dahlqvist
Avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-54 34 54
henrik.dahlqvist@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad