Mölndal arrangerar regionsfinal i kranvattentävlingen

I oktober kommer Mölndals stad att arrangera en av regionsfinalerna i Svenskt vattens kranvattentävling. Vilken kommun har Västsveriges godaste kranvatten?

Under Kranvattentävlingen utses Sveriges godaste kranvatten, där fokus sätts på vår fantastiska naturresurs och livsmedel som alla har tillgång till direkt i kranen. Kranvatten är gott, lokalproducerat och nästan gratis. Tema för tävlingen 2020 är Kranmärkt. Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning där verksamheter aktivt väljer att servera och dricka kranvatten istället för buteljerat vatten.

Kranvattentävlingen genomförs i tio regionsfinaler med en stor final i Stockholm under hösten.

Västsveriges godaste kranvatten

I Mölndal kommer regionsfinalen att ske den 15 oktober på Gunnebo Slott & Trädgårdar.

Vi på Mölndals stad är stolta över att vara en av de tio städer som anordnar en regionsfinal för att lyfta vårt viktigaste livsmedel vattnet. Vi uppmuntrar kommunerna runt omkring oss att anmäla sig till tävlingen, ju fler som vill vara med och tävla desto roligare blir det under dagen här i Mölndal, säger Daniel Eckhardt, kommunikatör på tekniska förvaltningen som jobbar med arrangemanget i Mölndal.

Så missa inte att anmäla er kommun, anmälan är öppen fram till sommaren. Vi ser fram emot att se många av våra grannkommuner på plats här i Mölndal för att tävla om vem som har västra Sveriges godaste kranvatten.

Tävlingen arrangeras tillsammans med Svenskt Vatten.

Hur går det till?

Alla kommuner i Sverige är välkomna att delta i Kranvattentävlingen. Mellan den 5 och 22 oktober genomförs tio regionsfinaler.

En jury smakar och bedömer alla bidrag och utser sedan två vinnare från varje regionsfinal som går vidare till riksfinalen. Riksfinalen äger rum i Stockholm vecka 46, där Sveriges godaste kranvatten koras.

I juryn sitter kunniga dryckeskännare och i varje regionsfinal är även två lokala representanter med.

Kranvattentävlingen har genomförts fyra gånger tidigare, vinnarkommunerna är Härryda kommun (1997), Lilla Edets kommun (2005), Falu kommun (2010) och Bromölla (2015). Mer information kring Kranvattentävlingen 2020 finns på: svensktvatten.se/kranvattentavlingen

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad