Fullspäckat sommarlov i år

Simskola, sommarboken och en massa roliga dagkollon. I sommar kan barn och unga välja mellan fler än 180 roliga och säkra sommarlovsaktiviter. Ett fullspäckat sommarlovsschema blev resultatet när kommunen satsade extra pengar.

Föreningar arrangerar aktiviteter

På grund av corona pandemin avsatte Mölndals stad i år 500.000 kronor extra för att garantera ett roligt, tryggt och meningsfullt sommarlov för barn och unga. Under våren erbjöds föreningar att söka pengar för att genomföra lovaktiviteter. Intresset var stort och resultatet blev ett fullspäckat sommarlovsschema där 16 föreningar nu har beviljats pengar för att arrangera aktiviteter i sommar.

Vi är glada över att så många föreningar ville vara med och förgylla sommaren för barn och unga i Mölndal. Vi har fått in ansökningar från många olika håll och resultatet är en rolig blandning av aktiviteter som riktar sig till olika åldrar och intressen. Det finns bland annat karate, teater, simskola, parabasket och dans, säger Henrik Dahlqvist, avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete i Mölndals stad.

Årets nyheter

Bland årets lovaktiviteter finns välkända klassiker så som Djursjön, sommarboken och streetart. Men det finns också flera nyheter. Den rullande Pop-up bygglekplatsen som kommer hålla till i stadsparken är ett exempel. På bygglekplatsen kan barn och unga bygga och skapa fritt med kreativa material och riktiga verktyg.

Nytt för i år är också tre veckor fyllda med Dagkollon som arrangeras både i Lindome och i Fässberg. Varje kollodag erbjuds olika workshops med professionella ledare. På kollot kan barn och unga få lära sig spela gitarr, dansa, prova på graffiti, scouterna, cirkus, fotboll och mycket mer.

I år försöker vi etablera tydliga platser runt om i Mölndal där alla barn och unga vet att det händer roliga sommarlovsaktiviter. Dagkollona kommer erbjuda varierat innehåll men utgår alltid från samma plats. Samma koncept gäller för våra sommartorsdagar på museet och sommartisdagar i Kållered, säger Henrik Dahlqvist.

Föranmälan

På grund av corona pandemin finns det ett begränsat antal platser på många av aktiviteterna i sommar. Det innebär att barn och unga måste anmäla sig i förväg på molndal.se/lov för att säkra en plats.

För att garantera trygga platser så kommer de flesta aktiviteterna att arrangeras utomhus och med färre deltagare än vanligt. Vi hoppas att alla barn och unga hittar till våra aktiviteter trots att vi inte kan erbjuda drop-in så som vi brukar, säger Henrik Dahlqvist.

Aktiviteter nästan varje dag

Håll utkik efter lovaktiviteterna runt om i Mölndal. Aktiviteterna kommer kännas igen på de gula tröjorna med lovloggor, de gula och rosa beachflaggorna och det orangea plastbandet. Det kommer finnas feriearbetande sommarlovsvärdar och volontärer på plats som hjälper till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det arrangeras roliga och meningsfulla aktiviteter nästan varje dag hela sommaren och vi finns på många olika platser runt om i kommunen. Även om årets sommarlov inte blir som vanligt så tror jag att vi kan vi bidra till att skapa fina sommarlovsminnen även i år och det känns riktigt bra, säger Henrik Dahlqvist, avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete i Mölndals stad.

De föreningar som beviljats bidrag för att arrangera säkra sommarlovsaktiviteter är:

Demokrati För Barns Framtid, Mölndal
Teater Kanske
Illeys Förening
Teaterhuset
Fässberg IF fotboll
Bifrostkyrkan (Dans)
Olympic Göteborg
Mölndals shinzenkai karate klubb
Dalens Krokslätts fotbollsförening
Mölndals skateförening
Mölndal Outdoor IF
MASS - simsällskap
Lindome Innebandy klubb
Konstkollektivet
Dansutbildningen Språng
Support Group Network

Kontakt

Henrik Dahlqvist
Avdelningschef ungdoms- och samhällsarbete
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-54 34 54
henrik.dahlqvist@molndal.se

Sara Sivre
Kultursamordnare barn och unga
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 27
sara.sivre@molndal.se

Elin Larsson
Kommunikatör, ungdoms- och samhällsarbete
Kultur- och fritidsförvaltningen
0728-625388
elin.larsson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad