Konstkollektivet på plats i tillfälliga lokaler

Nu har kulturföreningen Konstkollektivet flyttat från Grevedämmet i östra Mölndal till tillfälliga ersättningslokaler på Baazgatan i Broslätt. Här ska de husera i 1-2 år medan de ordinarie lokalerna i Grevedämmets gamla skola renoveras.

Konstkollektivet hyr lokalerna av Mölndals stad och ingår sedan ett och ett halvt år tillbaka i ett så kallat IOP – idéburet offentligt partnerskap – med staden.

Inom ramen för samarbetet genomför föreningen bland annat verksamheten ”Öppen kulturell mötesplats”, en integrationsplattform där människor möts och umgås genom kulturaktiviteter av olika slag.

De arbetar även med att på andra sätt stärka kulturscenen i Mölndal, exempelvis genom nätverket ”Kulturbank” för kulturaktörer i kommunen och programverksamhet inom olika konstarter.

Just nu pågår uppackning för fullt i lokalerna på Baazgatan. Föreningen är i stort behov av volontära insatser i och med detta och ber alla intresserade som vill hjälpa till att höra av sig till info@konstkollektivet.se.

Under sommaren håller föreningen sin lokaluthyrning för medlemmar stängd, med mål att komma igång fullt ut i september-oktober. Viss programverksamhet kommer dock att ske tidigare, såsom en scen-, projekt- och evenemangskurs som sommarlovsaktivitet för 13–17-åringar i juli.

Den 3 september huserar Konstkollektivet festivalen Nordic Spot med en svårslagen lineup med internationella och svenska artister.

Konstkollektivet kommer öppna upp en konsthall och arena för cirkus och scenkonstevenemang i de nya lokalerna på Baazgatan 7. Vill du komma i kontakt med föreningen, hyra lokal eller bli medlem hittar du all info på konstkollektivet.se och via sociala medier.

Relaterad information

Kontakt

Åsa Tollbom
Tillförordnad museichef Mölndals stadsmuseum
T.f. avdelningschef museum, konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-06-10 08.53