Milstolpe för nytt badhus

Nu är det klart! Det nya badhuset i Åby Arenastad blir verklighet. I går antog kommunfullmäktige ett formellt igångsättningsbeslut för en ny badanläggning. Badhuset väntas stå klart våren 2023.

Preliminär byggstart i höst

Planen är att sätta spaden i marken i slutet av sommaren då rivningen av gamla Åbybadet är avslutad. Det är byggentreprenören Vestia Construction Group AB som bygger vårt nya badhus på uppdrag av Mölndals stad. Badhuset är ritat av Liljewall arkitekter AB. Kommunfullmäktige har godkänt ett anslag på 500 miljoner kronor.

Igångsättningsbeslutet är en milstolpe på resan mot ett nytt och modernt badhus, ett badhus där det ska finnas något för alla Mölndalsbor, säger Kristian Vramsten, kommunstyrelsens ordförande (M).

Bassänger, familjebad och relaxavdelning

Det nya badhuset består av två våningar på cirka 10 000 kvadratmeter. Baddelen består av en en 25-metersbassäng, en 50-metersbassäng, två undervisningsbassänger med höj- och sänkbara bottnar, en mindre relaxavdelning och ett familjebad med två rutschkanor.

Vägen till det nya badhuset

Planeringen för en framtida badanläggning i Mölndal har utgått från en kapacitetsökning och det nya badhuset kommer att få en betydligt större vattenyta för att tillgodose de prioriterade behoven för såväl simskola som föreningsliv och motionssim.

Efter en lång och omfattande process så är detta givetvis en milstolpe i projektets framskridande, men också en avgörande sådan för att ens kunna ta projektet vidare. Detta är utan tvekan ett av stadens största investeringsprojekt någonsin med hög komplexitet vad gäller innehåll och genomförande. Det är med stor respekt och ödmjukhet vi nu går in i produktionsfasen som kommer att fortgå under drygt tre års tid, säger Magnus Stahre, fastighetschef.

Läs mer om det nya badhuset

Nytt badhus våren 2023

Kontakt

Thea Wedin
Projektchef
Fastighetsavdelningen
0728-62 52 79
thea.wedin@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad