Hjärtstartare på samtliga äldreboenden

Inom kort kommer hjärtstartare att finnas på samtliga äldreboenden i Mölndals stad. Under hösten kommer vård- och omsorgsförvaltningen att kartlägga behoven i övriga verksamheter.

Fler hjärtstartare levereras

Hjärtstartare har funnits sedan i våras på två äldreboenden; Fässbergshemmet och Lackarebäcks äldreboende. Nu har det blivit dags för övriga äldreboenden att få sina hjärtstartare levererade.

I verksamheter där det rör sig mycket människor, som exempelvis äldreboenden, ökar risken för att någon får ett hjärtstopp. Därför behöver det finnas hjärtstartare på samtliga äldreboenden. Det ökar tryggheten för alla som befinner sig där, säger Eva Klang Vänerklint, chef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Under hösten kommer vård- och omsorgsförvaltningen att kartlägga behov av hjärtstartare i övriga verksamheter.

Hitta närmaste hjärtstartare

Ett hjärtstopp kan inträffa var som helst. Ta reda på var du kan hitta närmaste hjärtstartare med hjälp av Hjärtstartarregistret. Där kan du även se vilka som är tillgängliga dygnet runt.

Att använda en hjärtstartare

En hjärtstartare används när en person är medvetslös och inte andas. Innan hjärtstartaren är på plats ska hjärt-lungräddning, HLR, påbörjas och SOS alarm kontaktas på 112.

Särskilda HLR-rekommendationer vid covid-19

Med anledning av den rådande pandemin har Svenska rådet för hjärt-lungräddning tagit fram särskilda rekommendationer för HLR vid covid-19.

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad