Första spadtaget för ett nytt badhus

Torsdagen den 20 augusti 2020 togs det allra första spadtaget för Mölndals nya badhus. En milstolpe i en av Mölndals stora satsningar. Det nya badhuset invigs 2023.

Spadtag med vattentema

Mölndals stad och den upphandlade entreprenören Vestia tog tillsammans det första symboliska spadtaget för Mölndals nya badhus torsdagen den 20 augusti.

Det här är efterlängtat och kommer att glädja väldigt många Mölndalsbor, säger Kristian Vramsten, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad. Nu får vi återkomma 2023 med nästa fest, invigningen av badhuset, och då får vi ta med oss badkläder!

Kristian Vramsten, ordförande i kommunstyrelsen i Mölndals stad och Christian Wieland, VD på Vestia under spadtaget.

Bakre raden: Christian Wieland, VD på Vestia, Magnus Stahre, fastighetschef i Mölndals stad, Kristian Vramsten, ordförande i kommunstyrelsen i Mölndals stad . Främre raden: Stefan Gustafsson, vice ordförande i kommunstyrelsen i Mölndals stad, Kajsa Hamnén, ordförande i lokalstrategiska utskottet, Glenn Grimhage, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Byggprocessen

Men först ska det byggas, och innan det kan börja byggas behöver Vestia ägna ett drygt år åt markarbeten. Flera pålar ska ner i marken, och först i slutet av 2021 börjar den nya byggnaden synas bakom byggstängslen.

Mölndals nya badhus

Mölndals nya badhus ska innehålla en 50-metersbassäng med åtta simbanor och läktare, samt en 25-metersbassäng med 4 simbanor.

Dessutom blir det två multibassänger, en undervisningsbassäng och ett familjebad med två mindre rutschkanor inomhus och två lite större utvändiga rutschkanor. I det nya badhuset planeras också gym, separat relaxavdelning med en bubbelpool utomhus och ett café.

Det är Mölndals stad tillsammans med Vestia som bygger Mölndals nya badhus.

Badhuset beräknas stå klart under år 2023 och beräknas kosta runt 500 miljoner kronor.

Kontakt

Thea Wedin
Projektchef
Fastighetsavdelningen
0728-62 52 79
thea.wedin@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad