Nu öppnar Kontaktcenter Mölndal!

Kontaktcenter kommer att vara din väg in till hela kommunen. Det är oss du kontaktar om du vill prata med någon i Mölndals stad. Vi svarar på dina frågor eller vägleder till rätt person.

Tanken med Kontaktcenter är att det ska bli enklare att komma i kontakt med Mölndals stad.

Som invånare ska du inte behöva veta om du ska ringa till miljöförvaltningen eller tekniska förvaltningen för ett visst ärende. Utan du ringer till kontaktcenter, och så får du svar på din fråga direkt. Mer komplicerade frågor skickas vidare till specialister ute på förvaltningarna, säger kontaktcenterchef Elin Rosenberg Elebring.

Ett tio-tal kommunvägledare tar emot och besvarar frågor om kommunens olika verksamheter via sociala medier, e-post, telefon eller besök i stadshuset på Göteborgsvägen 11-17. Dessutom lanserar nu Mölndals stad Kommun-Kim. Kommun-Kim är en så kallad chatbot och ett komplement till andra kontaktvägar till Mölndals stad. Kim är tillgänglig på hemsidan dygnet runt och kan svara på enklare frågor.

Det finns flera fördelar med att staden nu öppnar ett kontaktcenter

Många av de frågor som kommer till en kommun kan besvaras direkt. Kontaktcenter Mölndal fångar även upp en helhetsbild som är otroligt värdefull för att utveckla stadens service och tjänster. Du som invånare får i högre grad hjälp vid första kontakten. Det bidrar till en mer jämlik och enhetlig service och bemötande, säger Elin Rosenberg Elebring.

Utvecklingen av ett kontaktcenter förväntas också ge positiva effekter i de kommunala verksamheterna där personal som tidigare fått svara på många frågor nu kan ägna sig åt kärnverksamheten istället.

Kontaktcenter använder Mölndals stads webbplats som ett viktigt verktyg, och hänvisar ofta till den. Via e-tjänster och blanketter på webben kan du som invånare eller företagare också sköta många av dina ärenden själv.

Kontaktuppgifter och öppettider

Kontaktuppgifter

Telefon: 031-315 10 00
E-post: kontakt@molndal.se
Messenger: Mölndals stad
Besök: Stadshuset, Göteborgsvägen 11-17.

Öppettider

Måndag-onsdag: 08.00-16.30
Torsdag: 08.00-18.00
Fredag: 08.00-16.30

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad